Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A Fokos zenekar Zengetője a VM4K-ban

2021-02-19
15:51
2021-02-19
20:49
Forrás
Pannon RTV
Az együttes legújabb lemeze a Nemzeti Összetartozás Éve – Vajdaság programsorozat keretében jelent meg. Ez a kiadvány rendhagyó módon megzenésített verseket tartalmaz. Erről is beszélgettek csütörtökön a VM4K klubban, Szabadkán.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A járványhelyzetet kihasználva új projektbe fogott az óbecsei Fokos zenekar. Az elmúlt évben megzenésített verses lemezt készítettek.

Szerda Balázs, brácsa, Fokos zenekar: „Úgy válogattuk a verseket, hogy közvetve, vagy közvetlenül kapcsolódjanak a magyar történelem jelentős eseményeihez, úgyhogy a honfoglalástól egészen napjainkig kiragadtunk néhány olyan fontosabb eseményt, mint a 48-as forradalom, az 56-os forradalom, Trianon.” 

A klubnak ez volt az évadnyitó beszélgetése, Krnács Verebes Erika a kezdetekről is kérdezte a tagokat. Újabb lemezbemutató beszélgetés a Bodros és a Sin Seekas zenekarral lesz majd.

VM4K
Fokos zenekar
Szabadka
Zengető

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.