Ugrás a tartalomra

Fölszállott a páva - Újabb hat produkció jutott tovább

2019.11.15
22:40
Forrás
MTI
Újabb hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva idei gyerekévadának második élő adásában.

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tizenkét versenyzőt láthatott a közönség. A táncos szólisták és táncospárok közül ifj. Mahovics Tamás, a táncegyütteseknél az Urban Verbunk és az Árendás Kamara Táncegyüttes, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Komári Puják, míg a hangszeres szólisták és zenekarok közül Csapodi Tádé jutott tovább a középdöntőbe a zsűri pontjaival. Szabadkártyával juttatta tovább a zsűri a Bistey Boglárka és Farkas Regő László táncos párost.

A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész;  Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a Népművészet Ifjú Mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A műsorban egy különleges produkciót, a Maros Művészegyüttes Benedek Elek meséje nyomán megalkotott előadását is láthatták a nézők.
 

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.
A Fölszállott a páva gyerekévada jövő pénteken a harmadik élő elődöntővel folytatódik, akkor is tizenkét produkciót láthatnak a nézők.
 

Fölszállott a páva

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.