Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

2020.09.24
19:52
2020.09.24
20:02
Forrás
Pannon RTV
Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.

Folytatódik, de átalakult formában, a csütörtök esti programsorozat is, portrébeszélgetésekre kerül sor. A szervezők szerint olyan értékadó és közösségteremtő tevékenységet folytató személyiségeket mutatnak be, akik munkásságuk és élettörténetük által váltak ismertté. A ma esti, évadnyitó beszélgetés vendége Elor Emina színész volt, aki az életútjáról és pályájáról szóló beszélgetés során arra is kitért, hogyan élte meg a koronavírus-járvány alatti karanténállapotot.

Elor Emina, színész: „Nem éreztem magamat rosszul, mert nagyon sokat pihentem. Tényleg, ennyit nem aludtam. Főztem, varrtam, kézimunkáztam. Hihetetlenül kihasználtam az időszakot. Szerencsére közalkalmazott vagyok, tehát anyagilag nem függtem a karanténhelyzettől vagy a bezártságtól. Természetesen most jó visszajönni, és azt csinálni, vagy megpróbálni úgy élni az életet, ahogy karantén előtt. Úgyhogy most így föl kell gyűrni a gatyaszárat és bele a közepébe, vissza.”

VM4K
program
gyermekfoglalkozás
Elor Emina

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.