Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

2020.09.24
19:52
2020.09.24
20:02
Forrás
Pannon RTV
Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.

Folytatódik, de átalakult formában, a csütörtök esti programsorozat is, portrébeszélgetésekre kerül sor. A szervezők szerint olyan értékadó és közösségteremtő tevékenységet folytató személyiségeket mutatnak be, akik munkásságuk és élettörténetük által váltak ismertté. A ma esti, évadnyitó beszélgetés vendége Elor Emina színész volt, aki az életútjáról és pályájáról szóló beszélgetés során arra is kitért, hogyan élte meg a koronavírus-járvány alatti karanténállapotot.

Elor Emina, színész: „Nem éreztem magamat rosszul, mert nagyon sokat pihentem. Tényleg, ennyit nem aludtam. Főztem, varrtam, kézimunkáztam. Hihetetlenül kihasználtam az időszakot. Szerencsére közalkalmazott vagyok, tehát anyagilag nem függtem a karanténhelyzettől vagy a bezártságtól. Természetesen most jó visszajönni, és azt csinálni, vagy megpróbálni úgy élni az életet, ahogy karantén előtt. Úgyhogy most így föl kell gyűrni a gatyaszárat és bele a közepébe, vissza.”

VM4K
program
gyermekfoglalkozás
Elor Emina

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.