Ugrás a tartalomra
Fotó: hagyomanyokhaza.hu/ Dusa Gábor

Forgószél és Garabonciás hon- és népismereti levelezőverseny

2018.09.04
22:36
2018.09.04
22:49
Forrás
hagyomanyokhaza.hu
A verseny témája idén a népi építészet

Forgószél és Garabonciás címmel hon- és népismereti levelezőversenyt szervez a magyarországi Hagyományok Háza. A vetélkedőre azoknak az iskolásoknak a jelentkezését várják, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül szívesen mélyítenék el hon- és népismeretbeli tudásukat, illetve szívesen megismerkednének a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával. A versenyen az általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint középiskolások vehetnek részt. A jelentkezési határidő szeptember 25-e. További információk a www.hagyomanyokhaza.hu weboldalon találhatók.

Forgószél és Garabonciás
honismeret
népismeret
levelezőverseny

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.