Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A formát öltött ihletek a falon

2018.10.16
12:32
2018.10.16
19:14
Forrás
Pannon RTV
Carpe diem címmel nyílt meg Sofija Simić képkiállítása a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermében. A festményeket egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők az Ago Mamužić utca 11-ben.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Sofija Simić nyugalmazott óvónő tárlatára sokan voltak kíváncsiak. A festőnő 32 kombinált technikával készült munkáját egy-egy költemény, zene vagy beszélgetés ihlette. Gurbity Júlia, Szabadka: „Kellemes képek fogadtak, lágy vonalak és a nagyon kellemes pasztell színek. Ez egy álom.”

Képeivel azt kívánta a szerző üzenni, hogy a nyugdíjas éveket is érdemes tartalmakkal megtölteni, és valami maradandót alkotni. Sofija Simić, festő, Szabadka: „Minden, ami megihlet, az valahol belül nyomot hagy. Egy idő után előjön, és formát ölt a papíron.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tárlatot Török István palicsi festő nyitotta meg, aki Sofija Simić munkáját már harminc éve követi. A festőnő önálló és csoportos képkiállításokon is szerepelt eddig, és három könyvet jelentetett meg a gyerekek kreatív gondolkodásának fejlődéséről. Török István, festő, Palics: „Ez nekem teljesen idegen, de bámulatra méltó a másik szempontból, hogy valaki megtalálta a saját útját. És ezen az úton azt, amit gondol, amit érez, amit megfogalmaz magában, szépen papírra, vászonra vagy akármilyen felületre ráviszi.”

A tárlatot egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermében.

Magyar Médiaház
tárlat
Carpe diem
Sofija Simic
Török István
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.