Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A formát öltött ihletek a falon

2018.10.16
12:32
2018.10.16
19:14
Forrás
Pannon RTV
Carpe diem címmel nyílt meg Sofija Simić képkiállítása a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermében. A festményeket egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők az Ago Mamužić utca 11-ben.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Sofija Simić nyugalmazott óvónő tárlatára sokan voltak kíváncsiak. A festőnő 32 kombinált technikával készült munkáját egy-egy költemény, zene vagy beszélgetés ihlette. Gurbity Júlia, Szabadka: „Kellemes képek fogadtak, lágy vonalak és a nagyon kellemes pasztell színek. Ez egy álom.”

Képeivel azt kívánta a szerző üzenni, hogy a nyugdíjas éveket is érdemes tartalmakkal megtölteni, és valami maradandót alkotni. Sofija Simić, festő, Szabadka: „Minden, ami megihlet, az valahol belül nyomot hagy. Egy idő után előjön, és formát ölt a papíron.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tárlatot Török István palicsi festő nyitotta meg, aki Sofija Simić munkáját már harminc éve követi. A festőnő önálló és csoportos képkiállításokon is szerepelt eddig, és három könyvet jelentetett meg a gyerekek kreatív gondolkodásának fejlődéséről. Török István, festő, Palics: „Ez nekem teljesen idegen, de bámulatra méltó a másik szempontból, hogy valaki megtalálta a saját útját. És ezen az úton azt, amit gondol, amit érez, amit megfogalmaz magában, szépen papírra, vászonra vagy akármilyen felületre ráviszi.”

A tárlatot egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermében.

Magyar Médiaház
tárlat
Carpe diem
Sofija Simic
Török István
Szabadka

Most

10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.
08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.