Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Forradalmi hangulat a VM4K-ban

2021.03.25
19:15
2021.03.25
20:08
Forrás
Pannon RTV
Március 15-ről és a forradalomról nemcsak március 15-én lehet, és kell beszélni, véli Agyánszki Máté, történész. Színvonalas programmal emlékezhettek ma este a vajdasági magyarok az akkori eseményekre.
Pannon RTV

 A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Csütörtök esték – másképp elnevezésű rendezvénysorozata legújabb epizódjának fókuszában az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakjai és eseményei álltak.

Pannon RTV

Bakos Árpád és Bakos Réka előadóművészek és Agyánszki Máté történész, zenés-beszélgetős estje este 7 órától volt követhető a világhálón.

Pannon RTV

Agyánszki Máté történész: „Március 15-ről és a forradalomról nemcsak március 15-én lehet beszélni, s a VM4K-nak köszönhetően sikerült egy másfél héttel később is ezt a témát fenntartani, lebegtetni és átvenni az előzménytörténetét, megbeszélgetni, mi minden történik március 15-én. Hogyan alakul át az ország néhány hét alatt az áprilisi törvényeknek köszönhetően, és aztán hogyan kellett megvédeni a forradalom eseményét, és mi lett maga a végjáték. Amiben egy kicsit más volt ez a mai este, hogy Bakos Réka és Bakos Árpád népzenészeknek köszönhetően nemcsak a történelmét vettük át az eseményeknek, hanem megpróbáltuk a hangulatát is átadni a kornak azokkal a dalokkal, amelyeket ők elénekeltek és megosztottak velünk.”

VM4K
Szabadka
Agyánszki Máté
Bakos Árpád
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Csütörtök esték - másképp

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!