Ugrás a tartalomra

Forradalmi hangulat a VM4K-ban

2021.03.25
19:15
2021.03.25
20:08
Forrás
Pannon RTV
Március 15-ről és a forradalomról nemcsak március 15-én lehet, és kell beszélni, véli Agyánszki Máté, történész. Színvonalas programmal emlékezhettek ma este a vajdasági magyarok az akkori eseményekre.

 A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Csütörtök esték – másképp elnevezésű rendezvénysorozata legújabb epizódjának fókuszában az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakjai és eseményei álltak.

Bakos Árpád és Bakos Réka előadóművészek és Agyánszki Máté történész, zenés-beszélgetős estje este 7 órától volt követhető a világhálón.

Agyánszki Máté történész: „Március 15-ről és a forradalomról nemcsak március 15-én lehet beszélni, s a VM4K-nak köszönhetően sikerült egy másfél héttel később is ezt a témát fenntartani, lebegtetni és átvenni az előzménytörténetét, megbeszélgetni, mi minden történik március 15-én. Hogyan alakul át az ország néhány hét alatt az áprilisi törvényeknek köszönhetően, és aztán hogyan kellett megvédeni a forradalom eseményét, és mi lett maga a végjáték. Amiben egy kicsit más volt ez a mai este, hogy Bakos Réka és Bakos Árpád népzenészeknek köszönhetően nemcsak a történelmét vettük át az eseményeknek, hanem megpróbáltuk a hangulatát is átadni a kornak azokkal a dalokkal, amelyeket ők elénekeltek és megosztottak velünk.”

VM4K
Szabadka
Agyánszki Máté
Bakos Árpád
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Csütörtök esték - másképp

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.