Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Forrong a hangulat Szabadka központjában

2022.08.23
19:23
2022.08.24
12:04
Forrás
Pannon RTV
Habár hivatalosan csak szerdán nyitja meg kapuit az Interetno Fesztivál, Szabadka főterén már kirakodóvásárral várják a látogatókat az esemény nulladik napján.

Különböző kézműves termékek, széles étel- és italkínálat, valamint gyermekprogramok színesítik a fesztivál programját. Az este folyamán fellép többek között a Szabadkai Fúvószenekar, Pendergő zenekar, de lesz Mesterségbemutató és fellép a Red Corner együttes is. A nyitóünnepség szerdán, 19 órakor a fesztivál résztvevőinek ünnepélyes felvonulásával és össznépi mulatsággal kezdődik, amelyet a nyitóceremónia követ 19 óra 30 perckor, magyarországi, montenegrói, szerbiai, szlovákiai és szlovéniai résztvevőkkel. A rendezvény minden nap Klubesttel, vagyis táncházzal zárul a Népkörben 22 órakor, de az állandó programok között szerepelnek még napközben gyermekjátékok, különböző mese- és bábelőadások, valamint táncpanoráma. A részletes program az interetno.net oldalon érhető el.

Bodrogi Hajnalka, főszervező, Interetno Fesztivál: „A felvonulás mindig nagyon érdekes, izgalommal várjuk. Az idén újból lezártuk a Szent Teréz Székesegyháztól vezető utat, ez egy nagyon szép és látványos. Egyébként a táncegyüttesek bevonulása a színpadra és a bemutatkozása is nagyon érdekes. Minden este koncertet szervezünk, majd ezt követően táncpanorámákat, és ami a szívünknek igazán kedves, az a 27-e, a zárónap.”

Interetno fesztivál
Interetno Fesztivál
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.