Ugrás a tartalomra

A Forum-kiadványok iránt is érdeklődtek a belgrádi könyvvásáron

2018.10.27
18:46
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Szerb mint nem anyanyelv szöveg- és feladatgyűjteményt középiskolai tanárok és diákok számára a 63. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron. Minden elsős középiskolásnak eljutattja az MNT.

Összesen négy új kiadványt ajánlott az olvasók figyelmébe az újvidéki Fórum Könyvkiadó Intézet. A Srpski kao nematernji jezik, vagyis a Szerb, mint nem anyanyelv című kézikönyv hat szerző munkája. A Magyar Nemzeti Tanács felismerte a helyzetet, hogy a magyar diákok többsége nem kielégítő szerb nyelvtudással érkezik az iskolába, ez volt az indítéka a könyv létrejöttének. Aleksandar Slavov, szerbtanár-szerző, Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka: „Arra törekedtünk, hogy az előírt szabványokat nyomán megpróbáljuk a kézikönyvet az eredményre összpontosítani, ugyanarra, amit maga a program, a szerb nyelv, mint idegennyelv oktatásában előír. Ezek pedig azok az eredmények, amelyeket a tanulónak el kell érnie, amit meg kell tanulnia az év végéig, illetve a középiskola negyedik évének végéig. Amikor terveztük, hogy ezek mely területek legyenek, akkor elsősorban azokat a nehézségeket tartottuk szem előtt, amelyekről tanulóinktól hallottunk az órákon, ami számukra a legnehezebb.”

A könyv a Magyar Nemzeti Tanács és a Fórum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg. Virág Gábor, igazgató, Fórum Könyvkiadó Intézet, Újvidék: „Ami lényeges különbség az eddigi tankönyvekhez képest, hogy a szerb nyelvre, mint idegennyelvre, tehát nem mint környezetnyelvre tekint, és másfajta metodológiával próbálja átadni, illetve segíteni a nyelv tanulását.”

Minden elsős középiskolás diák és tanáraik részére az MNT eljuttat egy-egy példányt a könyvből.

Belgrád
Nemzetközi Könyvvásár
Forum Könyvkiadó Intézet
Virág Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.