Ugrás a tartalomra

Fotókiállítás Kertész Imre születésének évfordulójára

2019-10-12
20:12
2019-10-12
20:18
Forrás
MTI
Fotókiállítással emlékeznek meg Kertész Imre Nobel-díjas magyar író születésének 90. évfordulójáról Szabadkán.

A kiállítás az író tanulóéveit, valamint első feleségének, Vas Albinának megrendítő sorsát mutatja be. A fotótárlat október 17-től november 11-ig lesz látható a Szabadkai Kortárs Galériában. A kiállítás anyagának döntő többségét most először láthatja a nagyközönség.

A tárlatot a Kertész Imre Intézet igazgatója, Hafner Zoltán nyitja meg 18 órakor, majd 20 órától a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban Lukács Sándor színművész tolmácsolásában a Kaddis a meg nem született gyermekért című regény adaptációja elevenedik meg. A kiállítást a Kertész Imre Intézet támogatja.

Kertész Imre
születés
évforduló
Nobel-díj
Kortárs Galéria
Szabadka

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.