Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Fotózzon a címlapra - fotókiállítás a Hét Nap szervezésében

2021.12.06
20:41
Forrás
Pannon RTV
A hetilapnak Szabadkán nyílt fotókiállítása.

A hetilap a Fotózzon a címlapra nevű pályázatára beérkezett legjobb munkákból állította össze a tárlatot.

Eseményekről, természeti szépségekről és állatokról készült képek, valamint portréfotók díszítik a Szabadegyetem falait. A Fotózzon a címlapra című pályázatra beérkezett legjobb felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők. A Hét Nap kiállítására sok látogató érkezett. Szabó Attila, fotóriporter, Szabadka: „Nagyon örülök ennek a kiállításnak, mert amióta elterjedt a digitalizáció így mindenki más szemmel nézi a világot és ha van egy pillanat amit megörökíthet azt megteszi, mert a mai telefonok már annyira fejlettek, hogy ezt a lehetőséget nyújtják mindenki számára és ezzel mindenkit arra buzdítok, hogy ha lát egy pillanatot azt meg kell örökíteni, mert azt többet soha nem jön vissza.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A pályázatra több mint 1000 fotó érkezett. Mintegy 100 kép kapott helyett a kiállításon. A háromtagú zsűri a megnyitón átadta a legjobb pályaművekért járó díjakat is. Jenő, a kakas és a sleppje, ez az a kép ami elnyerte az első helyezést. Tolmácsi Botond csak hobbiból fotózik. „Nagyon meglepődtem, amikor megláttam az első falon lévő képeket. Akkor úgy gondoltam, hogy esélyem nem lesz nyerni. Aztán ezen a falon mégis csak itt a képem. Úgyhogy nagyon örülök.”

A legjobb felvételeket március óta havi pár alkalommal a hetilap címoldalán is közlik. A kép tulajdonosáról a hetilap honlapján a Címlapfotósok című rovatban olvashatnak az érdeklődök. Tóth Lívia, főszerkesztő, Hét Nap: „Nagyon sok jó fotó van, például tavaszi képek amik majd sorra kerülnek, meg nyári. Tehát van rengeteg, ami kimaradt egyszerűen, mert nem lehetett minden héten ezeket a fotókat közölni és úgy döntöttünk, hogy ezekből még jövőre is válogatunk. Tehát ilyen formában folytatódik a pályázat.”

A kiállításhoz a zenei aláfestést a ContraBayando zenekar biztosította. Az összeállítás egy hétig lesz megtekinthető az érdeklődők számára.

Hét Nap
fotókiállítás
tárlat

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű