Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Fotózzon a címlapra - fotókiállítás a Hét Nap szervezésében

2021.12.06
20:41
Forrás
Pannon RTV
A hetilapnak Szabadkán nyílt fotókiállítása.

A hetilap a Fotózzon a címlapra nevű pályázatára beérkezett legjobb munkákból állította össze a tárlatot.

Eseményekről, természeti szépségekről és állatokról készült képek, valamint portréfotók díszítik a Szabadegyetem falait. A Fotózzon a címlapra című pályázatra beérkezett legjobb felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők. A Hét Nap kiállítására sok látogató érkezett. Szabó Attila, fotóriporter, Szabadka: „Nagyon örülök ennek a kiállításnak, mert amióta elterjedt a digitalizáció így mindenki más szemmel nézi a világot és ha van egy pillanat amit megörökíthet azt megteszi, mert a mai telefonok már annyira fejlettek, hogy ezt a lehetőséget nyújtják mindenki számára és ezzel mindenkit arra buzdítok, hogy ha lát egy pillanatot azt meg kell örökíteni, mert azt többet soha nem jön vissza.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A pályázatra több mint 1000 fotó érkezett. Mintegy 100 kép kapott helyett a kiállításon. A háromtagú zsűri a megnyitón átadta a legjobb pályaművekért járó díjakat is. Jenő, a kakas és a sleppje, ez az a kép ami elnyerte az első helyezést. Tolmácsi Botond csak hobbiból fotózik. „Nagyon meglepődtem, amikor megláttam az első falon lévő képeket. Akkor úgy gondoltam, hogy esélyem nem lesz nyerni. Aztán ezen a falon mégis csak itt a képem. Úgyhogy nagyon örülök.”

A legjobb felvételeket március óta havi pár alkalommal a hetilap címoldalán is közlik. A kép tulajdonosáról a hetilap honlapján a Címlapfotósok című rovatban olvashatnak az érdeklődök. Tóth Lívia, főszerkesztő, Hét Nap: „Nagyon sok jó fotó van, például tavaszi képek amik majd sorra kerülnek, meg nyári. Tehát van rengeteg, ami kimaradt egyszerűen, mert nem lehetett minden héten ezeket a fotókat közölni és úgy döntöttünk, hogy ezekből még jövőre is válogatunk. Tehát ilyen formában folytatódik a pályázat.”

A kiállításhoz a zenei aláfestést a ContraBayando zenekar biztosította. Az összeállítás egy hétig lesz megtekinthető az érdeklődők számára.

Hét Nap
fotókiállítás
tárlat

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.