Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Fotózzon a címlapra - fotókiállítás a Hét Nap szervezésében

2021.12.06
20:41
Forrás
Pannon RTV
A hetilapnak Szabadkán nyílt fotókiállítása.

A hetilap a Fotózzon a címlapra nevű pályázatára beérkezett legjobb munkákból állította össze a tárlatot.

Eseményekről, természeti szépségekről és állatokról készült képek, valamint portréfotók díszítik a Szabadegyetem falait. A Fotózzon a címlapra című pályázatra beérkezett legjobb felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők. A Hét Nap kiállítására sok látogató érkezett. Szabó Attila, fotóriporter, Szabadka: „Nagyon örülök ennek a kiállításnak, mert amióta elterjedt a digitalizáció így mindenki más szemmel nézi a világot és ha van egy pillanat amit megörökíthet azt megteszi, mert a mai telefonok már annyira fejlettek, hogy ezt a lehetőséget nyújtják mindenki számára és ezzel mindenkit arra buzdítok, hogy ha lát egy pillanatot azt meg kell örökíteni, mert azt többet soha nem jön vissza.”

A pályázatra több mint 1000 fotó érkezett. Mintegy 100 kép kapott helyett a kiállításon. A háromtagú zsűri a megnyitón átadta a legjobb pályaművekért járó díjakat is. Jenő, a kakas és a sleppje, ez az a kép ami elnyerte az első helyezést. Tolmácsi Botond csak hobbiból fotózik. „Nagyon meglepődtem, amikor megláttam az első falon lévő képeket. Akkor úgy gondoltam, hogy esélyem nem lesz nyerni. Aztán ezen a falon mégis csak itt a képem. Úgyhogy nagyon örülök.”

A legjobb felvételeket március óta havi pár alkalommal a hetilap címoldalán is közlik. A kép tulajdonosáról a hetilap honlapján a Címlapfotósok című rovatban olvashatnak az érdeklődök. Tóth Lívia, főszerkesztő, Hét Nap: „Nagyon sok jó fotó van, például tavaszi képek amik majd sorra kerülnek, meg nyári. Tehát van rengeteg, ami kimaradt egyszerűen, mert nem lehetett minden héten ezeket a fotókat közölni és úgy döntöttünk, hogy ezekből még jövőre is válogatunk. Tehát ilyen formában folytatódik a pályázat.”

A kiállításhoz a zenei aláfestést a ContraBayando zenekar biztosította. Az összeállítás egy hétig lesz megtekinthető az érdeklődők számára.

Hét Nap
fotókiállítás
tárlat

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű