Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gálahangversenyt tartottak Bátori Éva szoprán mesterkurzusának résztvevői

2018-09-13
07:29
2018-09-13
17:51
Forrás
Pannon RTV
Bátori Éva érdemes művész, magyarországi operaénekes hat napos kurzust tartott gyakorló és még tanuló operaénekeseknek az Electe Egyesület szervezésében a Szabadkai Zeneiskolában.

Áriáktól zengett szerda este a szabadkai Városháza. 13 már gyakorlott vagy még tanuló operaénekes mutatta be tudását a díszteremben. Ők mindannyian Bátori Éva mesterkurzusának résztvevői. Koncz Regina azt mondta, a kurzus nem csak szakmailag, hanem emberileg is hatott rá. „Nagyon sokszor szakmai visszaigazolást is ad, tehát visszajelzi azt, hogy valamit helyesen csinálunk, vagy helyesen művelünk az éneklés során, de nagyon sok új dolgot is, új szemszöget ad, rálátást a dolgokra és tényleg elgondolkodtat, ahogy mondtam, nem csak szakmai szempontból, hanem emberileg is.

Bátori Éva érdemes művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere egy héten át foglalkozik az énekesekkel. Légző-, és technikai gyakorlatok, diskurzusok a zenéről. Így teltek a résztvevők mindennapjai a mesterkurzuson. Bátori Éva, operaénekes, Magyarország: „Itt, Szabadkán úgy egyeztünk, hogy megpróbálunk mindenkivel a dalirodalmat és az operairodalomnak egy-egy darabját kivéve a kettőt összehasonlítva a gyerekeknek a kétféle dolgot megtanítani, tehát hogy hogyan éneklünk dalt és hogyan éneklünk egy áriát.”

A képzést iránt nagy volt az érdeklődés - mondta Görög Noémi, a szervező Electe Egyesület művészeti vezetője: „Nem is volt időnk meghirdetni ezt a kurzust, mert ahogy ennek híre ment, 18-an jelentkeztek, elsősorban Magyarországról, de természetesen adtunk lehetőséget a Szabadkai Zeneiskola diákjainak is, hogy részt vegyenek ezen a kurzuson, valamint van újvidéki résztvevőnk is.”

Az Electe Egyesület további kurzusokat is szervez majd. A következő programjuk az ötödik Nemzetközi Zongora Fesztivál, amelynek első része november 18-tól 22-ig tart, míg a másodikat 2019. elején rendezik meg.

gálahangverseny
Electe
Bátori Éva

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.