Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gálahangversenyt tartottak Bátori Éva szoprán mesterkurzusának résztvevői

2018-09-13
07:29
2018-09-13
17:51
Forrás
Pannon RTV
Bátori Éva érdemes művész, magyarországi operaénekes hat napos kurzust tartott gyakorló és még tanuló operaénekeseknek az Electe Egyesület szervezésében a Szabadkai Zeneiskolában.

Áriáktól zengett szerda este a szabadkai Városháza. 13 már gyakorlott vagy még tanuló operaénekes mutatta be tudását a díszteremben. Ők mindannyian Bátori Éva mesterkurzusának résztvevői. Koncz Regina azt mondta, a kurzus nem csak szakmailag, hanem emberileg is hatott rá. „Nagyon sokszor szakmai visszaigazolást is ad, tehát visszajelzi azt, hogy valamit helyesen csinálunk, vagy helyesen művelünk az éneklés során, de nagyon sok új dolgot is, új szemszöget ad, rálátást a dolgokra és tényleg elgondolkodtat, ahogy mondtam, nem csak szakmai szempontból, hanem emberileg is.

Bátori Éva érdemes művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere egy héten át foglalkozik az énekesekkel. Légző-, és technikai gyakorlatok, diskurzusok a zenéről. Így teltek a résztvevők mindennapjai a mesterkurzuson. Bátori Éva, operaénekes, Magyarország: „Itt, Szabadkán úgy egyeztünk, hogy megpróbálunk mindenkivel a dalirodalmat és az operairodalomnak egy-egy darabját kivéve a kettőt összehasonlítva a gyerekeknek a kétféle dolgot megtanítani, tehát hogy hogyan éneklünk dalt és hogyan éneklünk egy áriát.”

A képzést iránt nagy volt az érdeklődés - mondta Görög Noémi, a szervező Electe Egyesület művészeti vezetője: „Nem is volt időnk meghirdetni ezt a kurzust, mert ahogy ennek híre ment, 18-an jelentkeztek, elsősorban Magyarországról, de természetesen adtunk lehetőséget a Szabadkai Zeneiskola diákjainak is, hogy részt vegyenek ezen a kurzuson, valamint van újvidéki résztvevőnk is.”

Az Electe Egyesület további kurzusokat is szervez majd. A következő programjuk az ötödik Nemzetközi Zongora Fesztivál, amelynek első része november 18-tól 22-ig tart, míg a másodikat 2019. elején rendezik meg.

gálahangverseny
Electe
Bátori Éva

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.