Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gálahangversenyt tartottak Bátori Éva szoprán mesterkurzusának résztvevői

2018-09-13
07:29
2018-09-13
17:51
Forrás
Pannon RTV
Bátori Éva érdemes művész, magyarországi operaénekes hat napos kurzust tartott gyakorló és még tanuló operaénekeseknek az Electe Egyesület szervezésében a Szabadkai Zeneiskolában.

Áriáktól zengett szerda este a szabadkai Városháza. 13 már gyakorlott vagy még tanuló operaénekes mutatta be tudását a díszteremben. Ők mindannyian Bátori Éva mesterkurzusának résztvevői. Koncz Regina azt mondta, a kurzus nem csak szakmailag, hanem emberileg is hatott rá. „Nagyon sokszor szakmai visszaigazolást is ad, tehát visszajelzi azt, hogy valamit helyesen csinálunk, vagy helyesen művelünk az éneklés során, de nagyon sok új dolgot is, új szemszöget ad, rálátást a dolgokra és tényleg elgondolkodtat, ahogy mondtam, nem csak szakmai szempontból, hanem emberileg is.

Bátori Éva érdemes művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere egy héten át foglalkozik az énekesekkel. Légző-, és technikai gyakorlatok, diskurzusok a zenéről. Így teltek a résztvevők mindennapjai a mesterkurzuson. Bátori Éva, operaénekes, Magyarország: „Itt, Szabadkán úgy egyeztünk, hogy megpróbálunk mindenkivel a dalirodalmat és az operairodalomnak egy-egy darabját kivéve a kettőt összehasonlítva a gyerekeknek a kétféle dolgot megtanítani, tehát hogy hogyan éneklünk dalt és hogyan éneklünk egy áriát.”

A képzést iránt nagy volt az érdeklődés - mondta Görög Noémi, a szervező Electe Egyesület művészeti vezetője: „Nem is volt időnk meghirdetni ezt a kurzust, mert ahogy ennek híre ment, 18-an jelentkeztek, elsősorban Magyarországról, de természetesen adtunk lehetőséget a Szabadkai Zeneiskola diákjainak is, hogy részt vegyenek ezen a kurzuson, valamint van újvidéki résztvevőnk is.”

Az Electe Egyesület további kurzusokat is szervez majd. A következő programjuk az ötödik Nemzetközi Zongora Fesztivál, amelynek első része november 18-tól 22-ig tart, míg a másodikat 2019. elején rendezik meg.

gálahangverseny
Electe
Bátori Éva

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:14, Frissítve: 09:48

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.
07:46

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.
07:41, Frissítve: 10:05

Kisebbségi média, mint kulturális örökség

Európa 5 országából érkeztek idén vendégek a kisebbségi és helyi média második európai konferenciájára. A tanácskozás a Heror Media Pont és a Magyar Szó Lapkiadó közös szervezésében valósul meg.
07:34, Frissítve: 08:19

Beszélgetés Ágh Istvánnal

Ágh István magyar költő, író volt a magyarkanizsai könyvtárban megtartott irodalmi est vendége. A megközelítőleg 40 kötetet kiadó íróval Pécsi Györgyi irodalomtörténész és Bicskei Zoltán beszélgetett.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.