Ugrás a tartalomra

Gálakoncertet tartottak Vitkayné Kovács Vera tiszteletére

2022.12.06
11:29
2022.12.06
16:19
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Szerb Nemzeti Színház primadonnáját 90. születésnapján köszöntötték egykori diákjai és a művészvilág számos kiváló képviselője.

Vitkayné Kovács Vera operaénekes és egyetemi tanár, novemberben töltötte be 90. születésnapját. Az iránta való tiszteletből, egykori tanítványai a Szerb Nemzeti Színház nagyszínpadán gálakoncertet rendeztek.

Vesna Aćimović, főszervező, volt diák: „Tele van a szívem, hogy sikerült a kollégákkal megszervezni ezt a koncertet, mert megérdemelte a tanárnő. Egyetlen egy primadonna, Vera, a mi édesanyánk, és mindenünk.”

A gálaestén többek között Strauss, Mozart és Kálmán Imre híres műveiből csendültek fel a legszebb áriák. Az ünnepelt lánya, Vitkay-Kucsera Ágota is fellépett a kerek évfordulón.

Vitkay-Kucsera Ágota, fellépő: „A nevét viselem, és örülök annak, de ez egy jó nagy kihívás, mindenféleképpen, privátul is és professzionálisan is, de én büszke vagyok arra, hogy ilyen embertől tanulhatok és még mindig tanulok.”

A gálakoncertet egy közös éneklés és pezsgőzés zárta.

Vitkayné Kovács Vera operaénekes: „Fantasztikus volt, égbemenő, amit nem is lehet elképzelni egy közönséges embernek ez milyen érzés, aki fent volt a színpadon és újból átélni mindezt, lámpalázzal együtt, velük mert természetes, hogy mindenkinek volt lámpaláza, ez azzal jár. Mindenki hozta amit tudott, a legjavát. Én mennyországban éreztem magam.”

A fellépőket a Szerb Nemzeti Színház Operazenekara kísérte, Aleksandar Kojić karmester vezényletével.

Vitkayné Kovács Vera
koncert
Újvidék
Vitkay-Kucsera Ágota

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.