Ugrás a tartalomra

Gálakoncerttel ért véget a FEMUS

2018.02.20
12:36
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Több mint 90 résztvevője volt az idei FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztiválnak Szabadkán. A verseny mellett hangversenyekkel bővítették a rendezvényt, amelyen szerbiai és külföldi művészek léptek fel.

A klarinét-, szaxofon- és fuvola-versenyprogram február 16-án volt a Szabadkai Zeneiskolában, amelyre a hazai versenyzők mellett Horvátországból, Szlovéniából, Montenegróból, Szlovákiából, Ausztriából, Norvégiából és Magyarországról is érkeztek 9 és 19 év közötti résztvevők.

A záróhangversenyt és az ünnepélyes díjkiosztót február 18-án tartották. Az első díjat a valjevói Mićić Anica nyerte fuvolajátékával. Második helyezett Bubreg Márton, ausztriai szaxofonos lett. A harmadik helyen a magyarországi Börzsönyi Imola végzett, aki klarinéton játszott. A zsűri különdíjjal jutalmazta a tanárokat és a zongorakísérőket. A rendezvényt az Electe Egyesület szervezte.

FEMUS
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.