Ugrás a tartalomra

Gálaműsorral ért véget a 10. Talentum Gyermek és Ifjúsági néptánctábor

2022.07.08
12:02
2022.07.08
18:25
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú 203 fiatal vett részt a horgosi Túrú tanyán, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében megtartott táborban.

A hat napos táborban a fiatalok három korcsoportra osztva dolgoztak. A kemény próbák mellett a szórakozásra is jutott idő, különböző foglalkozásokon vehettek részt a táborlakók.

Kollár Laura, Szabadka: „Én nagyon jól éreztem magam, ez volt az első Talentum táborom, szóval kicsit izgatott voltam, hogy milyen lesz. Úgy nézett ki a napunk, hogy volt egy ébresztő, reggeli, utána 3 óra próba, ebéd, egy kis szabadidő, kézműveskedés, utána 2 óra próba és utána táncház esténként.”

A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület 10 éve alakult meg. Még abban az évben megszervezték az első néptánctábort is, ami évről évre egyre sikeresebb a fiatalok körében.
Brezovszki Tamara, elnök, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „Mindig a célunk az, hogy ezek a gyerekek kibontakozzanak és a népi táncot, a néptáncot, amit megtanulnak, azt annyira elsajátítsák, hogy magukénak tudják, hogy merjenek szabadon táncolni, hogy tudjanak szabadon táncolni. Ezen a héten ebből nagyon sok szép példát láttunk, tehát az, amiért mi dolgozunk, az kezd megvalósulni, 10 év után.”

A tábor ideje alatt a három korcsoporttal hat oktató foglalkozott. Az újonnan megtanult táncokat pedig a csütörtöki gálaesten a népes közönség előtt be is mutatták a táborlakók.

Talentum Gyerek és Ifjúsági néptánctábor
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.