Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Garay Bélára emlékezve

2022.02.15
19:47
2022.02.15
20:21
Forrás
Pannon RTV
Garay Béla teatrológusra, rendezőre és színészre emlékeztek a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Ezzel együtt kiállításmegnyitó is volt, ahol az érdeklődők megtekinthették a róla készült képeket és tárgyait. A rendezvényen közreműködött a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata is.

Pannon RTV

Az est házigazdája Káich Katalin professor emerita volt, aki Garay Bélával kapcsolatos emlékeit osztotta meg a közönséggel. Mint mondja, tíz éves volt, amikor találkozott vele egy fellépés után a zombori kaszinóban: „Az emlékemben úgy él, mint egy fantasztikus úriember, csokornyakkendővel, aki komoly, egy picit féltem is tőle, de ami sugárzott belőle, az az emberi méltóság volt.”

Pannon RTV

A résztvevők az eseményen megtekinthették a Garay Béláról készült fényképeket, különböző tárgyait, illetve a sétabotját is. Ezeket Godányi Csaba, a teatrológus dédunokája gyűjtötte össze: „Nem maradt sok tárgy utána. A sétabotját, karóráját, pecsétgyűrűjét megőriztük, emléktárgyakat, amiket jubileumokra kapott.”

Pannon RTV

Ugyan a szabadkai Népkör Garay Béla teremében már megtekinthető volt egy mellszobor, a kiállítással a terem emlékszobává vált.

Garay Béla
Népkör
Népkör Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.