Ugrás a tartalomra

Garay Bélára emlékezve

2022.02.15
19:47
2022.02.15
20:21
Forrás
Pannon RTV
Garay Béla teatrológusra, rendezőre és színészre emlékeztek a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Ezzel együtt kiállításmegnyitó is volt, ahol az érdeklődők megtekinthették a róla készült képeket és tárgyait. A rendezvényen közreműködött a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata is.

Az est házigazdája Káich Katalin professor emerita volt, aki Garay Bélával kapcsolatos emlékeit osztotta meg a közönséggel. Mint mondja, tíz éves volt, amikor találkozott vele egy fellépés után a zombori kaszinóban: „Az emlékemben úgy él, mint egy fantasztikus úriember, csokornyakkendővel, aki komoly, egy picit féltem is tőle, de ami sugárzott belőle, az az emberi méltóság volt.”

A résztvevők az eseményen megtekinthették a Garay Béláról készült fényképeket, különböző tárgyait, illetve a sétabotját is. Ezeket Godányi Csaba, a teatrológus dédunokája gyűjtötte össze: „Nem maradt sok tárgy utána. A sétabotját, karóráját, pecsétgyűrűjét megőriztük, emléktárgyakat, amiket jubileumokra kapott.”

Ugyan a szabadkai Népkör Garay Béla teremében már megtekinthető volt egy mellszobor, a kiállítással a terem emlékszobává vált.

Garay Béla
Népkör
Népkör Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.