Ugrás a tartalomra

Gazdag programmal készülnek a 8. Tiszavirág fesztiválra

2020.06.10
15:12
2020.06.10
17:14
Forrás
Pannon RTV
Idén június 19-e és 21-e között rendezik meg a zentai Tiszavirág fesztivált, amelynek ismét a Tisza-parti sétány ad majd otthont.

A szervezők sokáig csak feltételes módban beszélhettek a rendezvényről, azonban az enyhítéseknek köszönhetően nem maradnak a zentaiak és a környékbeliek program nélkül. Elmondták, a fesztivál előkészületei miatt már jövő szerdától útlezárásokra lehet számítani a Tisza-parton, emellett a környező utcákban is, amelyeket csak hétfő délután oldanak fel.

A rendezvényre ismét gazdag zenei és gasztronómiai programmal készültek a szervezők.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója elmondta: „Egy széles kört el tudunk érni a rendezvénnyel. Tehát a népzenén keresztül a komolyzene, a funky, jazz, de az exyu zenekarok is megszólalnak majd a rendezvényen. Talán kiemelném a szombat esti Bijelo Dugme emlékzenekar koncertjét, de egy gitár trió is érkezik aznap. Pénteken a talán mindenki számára ismert Bebe, aki a Bebe és a buligánok formációval érkezik a Tisza-partra. Vasárnap, és a fesztivál mindhárom napján akusztikus koncertek várják a kilátogatókat.”

Tiszavirág Fesztivál
Zenta
Laskovity Kornél

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.