Ugrás a tartalomra
Vranic Váradi Lívia
Info TV

Gazdag Szent István-napi program készül Magyarkanizsán

2019-08-14
14:58
2019-08-14
16:11
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán augusztus 17-én és 18-án szervezik meg a Szent István-napi programokat és az új kenyér ünnepet.

A rendezvény szombaton 19 órakor kiállításmegnyitóval kezdődik a Dobó Tihamér Képtárban, Régi korok képei címmel. 21 órakor pedig fellép a pécsi The Minds együttes.

Vasárnap délelőtt a hagyományokhoz híven a katolikus és a pravoszláv templomban is megszentelik az új kenyeret. Délután pedig gyermekprogramokkal, kultúrműsorral és koncertekkel folytatódik a rendezvénysorozat. A fellépők között szerepel a Brass on The Road zenekar és Szulák Andrea is. Az est zárásaként természetesen a tűzijáték sem maradhat el.

A program részleteit Vranić Váradi Lívia, az önkormányzat szervezőbizottságának tagja ismertette: „A délután első nevesebb fellépője Gájer Bálint lesz. Gájer Bálint remek dalokkal érkezik, dzsesszes-musicales összeállítással. Az ő fellépése előzi meg az ünnepélyes kenyérszegést, a polgármesteri beszédet és a kenyérosztást, amely nélkül szintén nem ünnep az ünnep itt, Magyarkanizsán. Ezt követi majd a Legszebb kenyér verseny díjkiosztója, melyre idén is várjuk a benevezett kenyereket.”

Magyarkanizsa
Szent István-nap
új kenyér
kenyérszentelés

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.