Ugrás a tartalomra
Vranic Váradi Lívia
Info TV

Gazdag Szent István-napi program készül Magyarkanizsán

2019-08-14
14:58
2019-08-14
16:11
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán augusztus 17-én és 18-án szervezik meg a Szent István-napi programokat és az új kenyér ünnepet.

A rendezvény szombaton 19 órakor kiállításmegnyitóval kezdődik a Dobó Tihamér Képtárban, Régi korok képei címmel. 21 órakor pedig fellép a pécsi The Minds együttes.

Vasárnap délelőtt a hagyományokhoz híven a katolikus és a pravoszláv templomban is megszentelik az új kenyeret. Délután pedig gyermekprogramokkal, kultúrműsorral és koncertekkel folytatódik a rendezvénysorozat. A fellépők között szerepel a Brass on The Road zenekar és Szulák Andrea is. Az est zárásaként természetesen a tűzijáték sem maradhat el.

A program részleteit Vranić Váradi Lívia, az önkormányzat szervezőbizottságának tagja ismertette: „A délután első nevesebb fellépője Gájer Bálint lesz. Gájer Bálint remek dalokkal érkezik, dzsesszes-musicales összeállítással. Az ő fellépése előzi meg az ünnepélyes kenyérszegést, a polgármesteri beszédet és a kenyérosztást, amely nélkül szintén nem ünnep az ünnep itt, Magyarkanizsán. Ezt követi majd a Legszebb kenyér verseny díjkiosztója, melyre idén is várjuk a benevezett kenyereket.”

Magyarkanizsa
Szent István-nap
új kenyér
kenyérszentelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:13

Lövöldözés Velika Planán

Puskával és robbanószerkezetekkel teli táskával rontott be egy középkorú férfi a Velika planai közgazdasági középiskola egyik órájára - írja a Szerbiai RTV.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.