Ugrás a tartalomra

Gazdag Szent István-napi program készül Magyarkanizsán

2019.08.14
14:58
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán augusztus 17-én és 18-án szervezik meg a Szent István-napi programokat és az új kenyér ünnepet.

A rendezvény szombaton 19 órakor kiállításmegnyitóval kezdődik a Dobó Tihamér Képtárban, Régi korok képei címmel. 21 órakor pedig fellép a pécsi The Minds együttes.

Vasárnap délelőtt a hagyományokhoz híven a katolikus és a pravoszláv templomban is megszentelik az új kenyeret. Délután pedig gyermekprogramokkal, kultúrműsorral és koncertekkel folytatódik a rendezvénysorozat. A fellépők között szerepel a Brass on The Road zenekar és Szulák Andrea is. Az est zárásaként természetesen a tűzijáték sem maradhat el.

A program részleteit Vranić Váradi Lívia, az önkormányzat szervezőbizottságának tagja ismertette: „A délután első nevesebb fellépője Gájer Bálint lesz. Gájer Bálint remek dalokkal érkezik, dzsesszes-musicales összeállítással. Az ő fellépése előzi meg az ünnepélyes kenyérszegést, a polgármesteri beszédet és a kenyérosztást, amely nélkül szintén nem ünnep az ünnep itt, Magyarkanizsán. Ezt követi majd a Legszebb kenyér verseny díjkiosztója, melyre idén is várjuk a benevezett kenyereket.”

Magyarkanizsa
Szent István-nap
új kenyér
kenyérszentelés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.