Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Generációk - anya és lánya alkotásai Palicson

2022.08.17
18:40
2022.08.17
20:10
Forrás
Pannon RTV
A Šefčić család képei egész augusztusban meg lehet tekinteni.

Generációk címmel tartott képkiállítást anya és lánya Palicson. Šefčić Takács Irén és lánya, Šefčić Melinda figyelemre méltó rajzokat, pasztelleket és festményeket készít, melyeket a közönség is megtekinthetet a palicsi könyvtárban.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Šefčić Melinda egészen fiatalon rájött, hogy vonzza a rajzolás világa. Elmondta, bárhova ment egy füzetet mindig magánál tartott, hogy rajzoljon bele. Számára a legkedvesebb témát az állatok jelentik, melyeket pasztellel, akrillal vagy olajjal fest meg. „Megfognak ezek a mozdulatok. Erre is igyekszem, amikor festek, hogy ne csak egy állatot fessek le, hanem valamilyen mozdulatot, valamilyen érzelmet. Tetszik, ha egy képnek van egy dinamikája és hogy valamilyen érzelmet vált ki az embernek, mikor ránéz a képre.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Irén szintén több évig foglalkozott képzőművészettel, viszont a többi teendők miatt érdeklődése elhalványult az évek során. Ekkor Melinda inspirálta édesanyját, hogy újra foglalkozzon a rajzolással. Elmondta, hogy legjobban természetképeket szeret festeni, amelyek nem kötöttek szabályos vonalakhoz. Šefčić Takács Irén: „A természet, a virágok, több fát is rajzoltam. A fák nagyon vonzanak. Legjobban ez a természet. Építményeket is csináltam, nem igazán nagy kedvvel, ez inkább megpróbálkozás. Abban nem szeretem, hogy nagyon kötött, nagyon pontos. Szeretem ezt a szabadabb munkát.”

A Šefčić család két művésze egyébként a palicsi Török Alkotóházban alkot. Innen kerülnek ki a szebbnél szebb festmények, amelyeket a közönség egész augusztusban megtekinthet a palicsi könyvtárban.

Šefčić Takács Irén
Šefčić Melinda

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.