Ugrás a tartalomra

Godot-ra vártak Magyarkanizsán

2018.02.03
13:02
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Samuel Beckett Godot-ra várva című művét vitték színre az Újvidéki Művészeti Akadémia végzős hallgatói. A vizsgaelőadást péntek este mutatták be a magyarkanizsai Művészetek Háza színháztermében.

Egy szürreálisnak és behatárolhatatlannak tűnő világ. Két valós barát. Soha véget nem érő várakozás. Godot-ra várnak. De ki, vagy mi Godot? Ezekre a kérdésekre keresték a választ egy különleges, humoros, néhol megható előadás keretében az Újvidéki Művészeti Akadémia végzős hallgatói úgy, hogy négy-négy szerep is jutott nekik. A zentai Verebes Judit úgy véli, a Godot-ra várva jelentette számára az igazi sikerélményt. Verebes Judit, színinövendék, Zenta: „Volt előtte is kisebb-nagyobb sikerélmény, én úgy érzem, hogy a négy év alatt talán ez az előadás az, amiben én legjobban megtaláltam magam.”

A fiatal színészek nem panaszkodnak. Úgy érzik, boldogulni tudnak majd a világot jelentő deszkákon. Ozsvár Róbert, színinövendék, Mohol: „Egyáltalán nem kilátástalan a helyzet, szerintem nagy részünk nem panaszkodhat. Nem mindegyikünk helyezkedett el színházakban, de tiszteletdíjasan, illetve produkciókra alkalmaznak minket.”

A magyarkanizsai közönség értékelése szerint a fiatalok felnőttek a feladathoz, a színpadon nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Az ifjú színészek úgy tervezik, hogy az előadást más városokban és Magyarországon is bemutatják majd.

Godot-ra várva
Művészetek Háza
Magyarkanizsa
Újvidéki Művészeti Akadémia

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.