Ugrás a tartalomra
Trombitások
Tanjug/Glas zapadne Srbije/Damir Buzurovic

Gučán már szólnak a trombiták

2018-08-09
13:43
2018-08-09
17:09
Forrás
Magyar Szó, Tanjug
Elkezdődött ma délelőtt Gučán a rézfúvósok 58. találkozója, amelyre sok ezer vendéget várnak Szerbia minden részéről és a környező országokból, de más kontinensekről is.

Az előző évekhez képest változás, hogy idén Gučán nincsenek nagyszabású koncertek, hanem visszatérnek a fesztiváli hagyományokhoz, és csakis a trombitások szórakoztatják a nagyérdeműt. Idén közel 20 zenekar verseng a győzelemért, amit majd vasárnap hirdetnek ki.

A fesztivál megnyitója

A különféle vetélkedők mellett a trombitazene olyan nagyjai is fellépnek, mint Saša Krstić, Ekrem Mamutović és Dejan Lazarević. A hagyományokhoz híven a rézfúvósok nagyszabású felvonulására is sor kerül, amikor az igazi hagyományos, lakodalmas, balkáni trombitazene is betölti majd Guča utcáit táncra hívva kicsiket és nagyokat.

Guča
trombita
fesztivál

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.