Ugrás a tartalomra
Trombitások
Tanjug/Glas zapadne Srbije/Damir Buzurovic

Gučán már szólnak a trombiták

2018-08-09
13:43
2018-08-09
17:09
Forrás
Magyar Szó, Tanjug
Elkezdődött ma délelőtt Gučán a rézfúvósok 58. találkozója, amelyre sok ezer vendéget várnak Szerbia minden részéről és a környező országokból, de más kontinensekről is.

Az előző évekhez képest változás, hogy idén Gučán nincsenek nagyszabású koncertek, hanem visszatérnek a fesztiváli hagyományokhoz, és csakis a trombitások szórakoztatják a nagyérdeműt. Idén közel 20 zenekar verseng a győzelemért, amit majd vasárnap hirdetnek ki.

A fesztivál megnyitója

A különféle vetélkedők mellett a trombitazene olyan nagyjai is fellépnek, mint Saša Krstić, Ekrem Mamutović és Dejan Lazarević. A hagyományokhoz híven a rézfúvósok nagyszabású felvonulására is sor kerül, amikor az igazi hagyományos, lakodalmas, balkáni trombitazene is betölti majd Guča utcáit táncra hívva kicsiket és nagyokat.

Guča
trombita
fesztivál

Most

07:47, Frissítve: 08:04

Negyedik ülését tartja az MNT

A Magyar Nemzeti Tanács negyedik rendes ülésén a többi között várhatóan megválasztják az Oktatási, Kulturális, Tájékoztatási, valamint Hivatalos Nyelv- és Íráshasználati Bizottság tagjait és elnökeit.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.