Ugrás a tartalomra
Trombitások
Tanjug/Glas zapadne Srbije/Damir Buzurovic

Gučán már szólnak a trombiták

2018-08-09
13:43
2018-08-09
17:09
Forrás
Magyar Szó, Tanjug
Elkezdődött ma délelőtt Gučán a rézfúvósok 58. találkozója, amelyre sok ezer vendéget várnak Szerbia minden részéről és a környező országokból, de más kontinensekről is.

Az előző évekhez képest változás, hogy idén Gučán nincsenek nagyszabású koncertek, hanem visszatérnek a fesztiváli hagyományokhoz, és csakis a trombitások szórakoztatják a nagyérdeműt. Idén közel 20 zenekar verseng a győzelemért, amit majd vasárnap hirdetnek ki.

A fesztivál megnyitója

A különféle vetélkedők mellett a trombitazene olyan nagyjai is fellépnek, mint Saša Krstić, Ekrem Mamutović és Dejan Lazarević. A hagyományokhoz híven a rézfúvósok nagyszabású felvonulására is sor kerül, amikor az igazi hagyományos, lakodalmas, balkáni trombitazene is betölti majd Guča utcáit táncra hívva kicsiket és nagyokat.

Guča
trombita
fesztivál

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.