Ugrás a tartalomra

Guns N`Roses az Exiten

2012.07.15
20:10
Harmincnégyezren látogattak el az Exit Feszitivál tegnapi harmadik napjára Péterváradra
Harmincnégyezren látogattak el az Exit Feszitivál tegnapi harmadik napjára Péterváradra. Komolyabb rendbontás nem történt – nyilatkozta az újvidéki rendőrség. Az afrikai ritmus elbűvölte a rajongókat, Erika Badu hangja huszonötezer embert ejtett ámulatba. A mai zárónap fő attrakciója a Guns N` Roses zenekar lesz. 23 órakor lépnek fel a nagyszínpadon. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mHlGnksg3so   Tizenegy embert vettek őrizetbe az Exit nyitónapján 2012.07.14. 17:07 Tíz külföldit vettek őrizetbe az újvidéki Exit fesztiválon. A rendőrök a buli nyitónapján nagyszabású drogmegelőzési akciót hajtottak végre, és ekkor vettek őrizetbe tizenegy embert, köztük tíz külföldi fesztiválozót. Idén négy nap alatt, 22 helyszínen mintegy 400 fellépő szórakoztatja a közönséget. Az Exit fesztivált 2000 óta rendezik meg minden évben a péterváradi várban. A rendezvény 2007-ben elnyerte a Legjobb Európai Fesztivál díját.             Az Exit többet ér a diplomáciánál 2012.07.13. 17:58 Naponta mintegy 40 000 látogatót várnak az idei Exit fesztiválra – legalább egyharmaduk külföldi. A legtöbben Angliából és Hollandiából érkeznek, de Bulgáriából, Lengyelországból és Oroszországból is várják a bulizni vágyókat. A fesztivál 2000-ben indult, a fiatalok lázadásaként jött létre, ezzel is próbáltak tiltakozni a Milošević-rezsim ellen. Nem volt könnyű a rendezvény beindítása, hiszen rengetegen, még a nagyobb szerb pártok is támadták a bulit, mondván ez csak valami „hangos, nemzetközi zajongás". Ennek ellenére 2007-ben hivatalosan is Európa legjobb fesztiváljává nőtte ki magát. Az Exit ma már egy olyan szabad értékrendszert képvisel, amely a nyitott Európa felé próbálja terelni Szerbiát, valamint a jó kapcsolatok kialakítására törekszik. Ezrével csalogatja Szerbiába a külföldi fiatalokat – nyilatkozta Bojan Pajtić tartományi kormányfő, amikor a fesztiválra látogatott. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mlQyC9za4FQ „Szerbia arculatának szépítése érdekében a fesztivál jóval többet tesz, mint a szerbiai diplomácia. A tartományi kormány, akárcsak mostanáig, a jövőben is támogatni fogja a fesztivált. Közvetett módon a szervezésben résztvevő szervezetek, közvállalatok, mint például a Vajdaság Erdei Közvállat, a Vajdaság Vizei Közvállalat, valamint az Újvidéki Egyetem pénzelésével, illetve magát a rendezvényt is. A fiataloknak megmutatjuk, hogy komoly, civilizált európai ország vagyunk” – hangsúlyozta Pajtić. A négynapos fesztivál végéig 22 színpadon 400-an lépnek fel, két helyszínen: az Exit tábor strandján, valamint a Péterváradi várban. Az Exiten többek között a népszerű dj-k, Richie Hawtin és Miss Kittin is pörgetik majd a lemezeket, de a legendás amerikai rockbanda, a Guns and Roses is szinpadra lép.
Bojan Pajtic
EXIT
diplomácia
nyitóbuli
drog
őrizet
ErykahBadu

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.