Ugrás a tartalomra

Gusztáv a hibás mindenért

2019.12.18
12:51
2019.12.18
17:43
Forrás
Pannon RTV
Ez a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház új előadásának címe, amelynek bemutatója szombaton lesz.

A különleges produkcióban Gusztáv, az emblematikus magyar rajzfilmhős a főszereplő. Az ő egyéniségére, karakterére épül a színjáték. A produkcióban az öt színész kitalált nyelven, rajzfilmrészletekkel, a rajzfilmből kölcsönzött zene motívumokkal teszi még érdekesebbé a szokatlan előadást.

Gusztáv, a szürke városi kisember, Jankovics–Dargay–Nepp hármas szerzők rajzfilmhőse egyben a Kosztolányi Dezső Színház legújabb produkciójának a hőse is. A nem mindennapi előadásban öt szereplő, arra keresi a választ Gusztáv arca alatt, hogy a több mint ötven évvel ezelőtt megalkotott hős, hogyan találná fel magát ma. A társulat csapatát Búbos Dávid és a magyarországi Szorcsik Kriszta színművészek erősítik. Számomra ami igazán kihívást jelentett, megtalálni Gusztávnak az esszenciáját mint karakternek, hiszen Gusztáv egyszerűen szerencsétlen, nem csak egyszerűen gyáva, hanem van benne egy nagyon nagy adag emberség, szerethetőség, amit nehéz megfogalmazni úgy, ha az embernek nincsenek megadva azok a színészi eszközök, amikkel éveken át dolgozott, mint például az arc.

A produkció Kokan Mladenović szerb rendező második előadása a Kosztolányi Dezső Színház társulatával. Az előadásban arra a kérdésre keresi a választ, hogy mennyire vonható felelősségre Gusztáv, a gyámoltalan polgár a mai társadalomban fennálló helyzetek miatt. Mivelhogy Gusztáv formájú társadalomban élünk, gyáva polgárok országában, arra törekedtünk, hogy Gusztáv jelenségével rámutassunk arra, hogy mi magunk vagyunk a felelősek mindazért, ami velünk és környezetünkben történik.
A szombati bemutatóra már minden jegy elkelt. A különleges produkciót december 26-án láthatja ismét a közönség.

Gusztáv
bemutató
Kosztolányi Dezső Színház

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.