Ugrás a tartalomra

Gusztáv a hibás mindenért

2019.12.22
10:57
2020.04.26
13:11
Forrás
Pannon RTV
Bemutató a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Az ismert magyar mesehős, Gusztáv emblematikus figurája köré épült a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház legújabb produkciója. A Gusztáv a hibás mindenért című előadást szombaton mutatták be.

Gusztáv témájára készített előadást a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A mai kor kisemberének figurája rajzfilmszerűen vonul végig az előadáson. Kokan Mladenović egy újabb társadalomkritikát rendezett színpadra. „A fő kihívás az volt, hogyan dekódoljunk egy teljesen új nyelvet. Hogyan tudunk majd mi magunk hangeffektusokat is előállítani, videoanyagot vetíteni, és plusz, hogy ezek a remek színészek maszk alatt úgy játsszanak, hogy az izgalmas legyen.”

Az új előadás egyik különlegessége, hogy a zenei effektusokat is a színészek szolgáltatják. Szorcsik Kriszta, színész: „Ez technikailag nagyon nehéz, mert folyamatos koncentrációt igényel, hogy folyamatosan szinkronizálod a jelenetet, és hogy azt eltaláld, ez gyakorlás kérdése szerintem, ezt ha játsszuk, egyre jobban és flottabbul fog menni.”

Az előadás szöveg nélküli, hangokkal és egyéb elemekkel játszanak a színészek. A rajzfilmszerű játékban pedig mindenki Gusztáv, aki sosem szól semmiért.

Gusztáv
Gusztáv a hibás mindenért
előadás
bemutató
Kokan Mladenović
színház
Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.