Ugrás a tartalomra

Gusztáv a hibás mindenért

2019.12.22
10:57
2020.04.26
13:11
Forrás
Pannon RTV
Bemutató a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Az ismert magyar mesehős, Gusztáv emblematikus figurája köré épült a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház legújabb produkciója. A Gusztáv a hibás mindenért című előadást szombaton mutatták be.

Gusztáv témájára készített előadást a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A mai kor kisemberének figurája rajzfilmszerűen vonul végig az előadáson. Kokan Mladenović egy újabb társadalomkritikát rendezett színpadra. „A fő kihívás az volt, hogyan dekódoljunk egy teljesen új nyelvet. Hogyan tudunk majd mi magunk hangeffektusokat is előállítani, videoanyagot vetíteni, és plusz, hogy ezek a remek színészek maszk alatt úgy játsszanak, hogy az izgalmas legyen.”

Az új előadás egyik különlegessége, hogy a zenei effektusokat is a színészek szolgáltatják. Szorcsik Kriszta, színész: „Ez technikailag nagyon nehéz, mert folyamatos koncentrációt igényel, hogy folyamatosan szinkronizálod a jelenetet, és hogy azt eltaláld, ez gyakorlás kérdése szerintem, ezt ha játsszuk, egyre jobban és flottabbul fog menni.”

Az előadás szöveg nélküli, hangokkal és egyéb elemekkel játszanak a színészek. A rajzfilmszerű játékban pedig mindenki Gusztáv, aki sosem szól semmiért.

Gusztáv
Gusztáv a hibás mindenért
előadás
bemutató
Kokan Mladenović
színház
Kosztolányi Dezső Színház

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.