Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A gyászoló család - a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadása

2020.10.26
13:55
2020.10.26
16:27
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Népszínház Magyar Társulata csütörtökön tartja évadának második bemutatóját.

A gyászoló család című előadást Andrej Boka rendezésében láthatja színpadon a közönség. A darab Branislav Nušić azonos című komédiájának motívumai alapján készült. Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának társulatigazgatója elmondta, a bemutató napján pótolnak olyan dolgokat is, amelyek a járványhelyzet miatt elmaradtak. Megerősítette, hogy idén elmarad a Pataki-gyűrű díjátadó is.

Pannon RTV

Körmöci Petronella, társulatigazgató, Népszínház, Szabadka: „Bizonyos díjak nem kerültek kiosztásra, gondolok itt az év munkatárásának díjára, valamint nem sikerült elbúcsúztatni sem a két nyugdíjba vonult kollégánkat. Ezt is 29-én este láthatja majd a nagyérdemű. Ami még nagyon fontos, idén nem osztunk ki Pataki gyűrű-díjat. Arra jutottunk, hogy ezt jövőre halasztjuk. Tehát akkor majd több előadásból válogathatnak, hiszen az idén egyik színház sem tudta teljesíteni azt az előírt előadásszámot, amit eddig minden évben teljesítettünk.”

színjátszás
előadás
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Körmöci Petronella

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.