Ugrás a tartalomra

A gyászoló család - a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadása

2020.10.26
13:55
2020.10.26
16:27
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Népszínház Magyar Társulata csütörtökön tartja évadának második bemutatóját.

A gyászoló család című előadást Andrej Boka rendezésében láthatja színpadon a közönség. A darab Branislav Nušić azonos című komédiájának motívumai alapján készült. Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának társulatigazgatója elmondta, a bemutató napján pótolnak olyan dolgokat is, amelyek a járványhelyzet miatt elmaradtak. Megerősítette, hogy idén elmarad a Pataki-gyűrű díjátadó is.

Körmöci Petronella, társulatigazgató, Népszínház, Szabadka: „Bizonyos díjak nem kerültek kiosztásra, gondolok itt az év munkatárásának díjára, valamint nem sikerült elbúcsúztatni sem a két nyugdíjba vonult kollégánkat. Ezt is 29-én este láthatja majd a nagyérdemű. Ami még nagyon fontos, idén nem osztunk ki Pataki gyűrű-díjat. Arra jutottunk, hogy ezt jövőre halasztjuk. Tehát akkor majd több előadásból válogathatnak, hiszen az idén egyik színház sem tudta teljesíteni azt az előírt előadásszámot, amit eddig minden évben teljesítettünk.”

színjátszás
előadás
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Körmöci Petronella

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.