Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A gyászoló család - a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadása

2020-10-26
13:55
2020-10-26
16:27
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Népszínház Magyar Társulata csütörtökön tartja évadának második bemutatóját.

A gyászoló család című előadást Andrej Boka rendezésében láthatja színpadon a közönség. A darab Branislav Nušić azonos című komédiájának motívumai alapján készült. Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának társulatigazgatója elmondta, a bemutató napján pótolnak olyan dolgokat is, amelyek a járványhelyzet miatt elmaradtak. Megerősítette, hogy idén elmarad a Pataki-gyűrű díjátadó is.

Körmöci Petronella, társulatigazgató, Népszínház, Szabadka: „Bizonyos díjak nem kerültek kiosztásra, gondolok itt az év munkatárásának díjára, valamint nem sikerült elbúcsúztatni sem a két nyugdíjba vonult kollégánkat. Ezt is 29-én este láthatja majd a nagyérdemű. Ami még nagyon fontos, idén nem osztunk ki Pataki gyűrű-díjat. Arra jutottunk, hogy ezt jövőre halasztjuk. Tehát akkor majd több előadásból válogathatnak, hiszen az idén egyik színház sem tudta teljesíteni azt az előírt előadásszámot, amit eddig minden évben teljesítettünk.”

színjátszás
előadás
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Körmöci Petronella

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.