Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A gyerekek játszva ismerik meg az autentikus magyar népzenét

2023.03.30
08:20
2023.03.30
16:44
Forrás
Pannon RTV
A Juhász zenekar gyerekeknek tartott táncházat a VM4K klubjában.

A zenekar harmadik éve táncoltatja meg az óvodás korúakat Szakács Tamás táncoktató vezetésével, de az utóbbi időben a szülők is együtt ropják a csemetéikkel.

A Juhász zenekar harmadik éve havonta egyszer tart táncházat a legkisebbeknek a VM4K-ban. Közös cél, hogy a felnövekvő generáció megismerje és megszeresse a néptáncot, a népi játékokat.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Családi programmá nőtte ki magát a táncház első része, hiszen itt együtt vannak a fiatalok, az idősebbek, és a zenekarral együtt mulatnak, buliznak. A táncháznak igazából ez is a lényege, hogy kötetlen szórakozás legyen.”

A gyerekek a táncházban Szakács Tamás vezetésével játszva ismerik és szeretik meg az autentikus magyar népzenét. Olyan fergeteges a hangulat, hogy sokszor a szülők is táncra perdülnek.

Agyánszki Máté, szülő: „A VM4K-ba, Tamásékhoz idén kezdtünk el járni. Az én fiamnál sokat elmond, hogy nem kell vele veszekedni, hogy eljöjjön, inkább azért kell, hogy hazamenjen. Nagyon szeret itt lenni én meg szeretem elhozni.”

A legkisebbek táncházát az ifjúsági követte. A rendezvényeket a Csoóri Sándor Alap támogatja.

Juhász zenekar
táncház

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű