Ugrás a tartalomra

Gyerekeknek koncertezett a Juhász zenekar

2018.09.19
13:59
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Népzenétől, gyermekdaloktól volt hangos a bácsfeketehegyi Kultúrotthon kedden este. A Juhász zenekar koncertjén énekelni, táncolni tanultak a gyerekek, és megismerkedhettek a népi hangszerekkel.

A koncertet a Feketics Művelődési Egyesület szervezte, a belépő ingyenes volt mindenki számára.

A gyerekek már az első dallamokra táncra perdültek, és együtt énekelték a népdalokat a Juhász zenekarral. Rövid idő alatt igazi mulatozás alakult ki a Kultúrotthonban. Vajda Noa Pálma: „Voltam már egy ilyen Juhász koncerten, már volt pár évvel ezelőtt és nagyon jó a társaság, azért jöttem vissza.”

A népi hangszerekkel is megismerkedhettek a gyerekek. Nagy Balázs: „Bemutatták a brácsát, a hegedűt, a citerát meg a bőgőt. Tetszett a hangszerek közül a hegedű, mert én alapból hegedűn játszom már három éve, meg a cifrás.

A Juhász zenekar évek óta készít gyermekprogramokat, két, elsősorban gyermekeknek szánt lemezükkel pedig folyamatosan turnéznak. Céljuk, hogy a gyerekek testközelből ismerjék meg a népzenét. Juhász Gábor, zenekarvezető: „Olyan műsorokat állítunk össze, amelyek a gyerekek számára érdekes szövegeket, érdekes dallamokat tartalmaznak, amiket könnyen megtanulnak, könnyen a fülükbe megy és ezzel is népszerűsítjük a gyerekek körében a magyar népzenét, bemutatjuk nekik a hangszereket, vannak itt vonós hangszerek, vannak itt pengetős hangszerek, ezeket is meg tudják tanulni, meg tudják tanulni a különböző ritmusgyakorlatokat, ezzel is fejlesztjük a ritmuskészségüket, megtanulnak énekelni, megtanulják a hagyományokat.”

A bácsfeketehegyi teltházas koncerten a helyi néptáncos gyerekeken kívül a legkisebbeket is elhozták a szülők, valamint sokan érkeztek Kishegyesről is mulatozni a Juhász zenekarral.

Bácsfeketehegy
Juhász zenekar
gyermekdal
népzene
Feketics

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.