Ugrás a tartalomra

Gyerekeknek tartottak foglalkozásokat a Summer3p fesztiválon

2018.07.23
07:13
2018.07.23
17:14
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági rendezvényt tartottak a Summer3p fesztivál utolsó napján, a palicsi termálfürdőnél.

A kicsik különböző játékokat játszhattak, rajzolhattak, barkácsolhattak vagy a Vöröskereszt gyakorlatain vehettek részt.

A barkácsolás, rajzolás és arcfestés mellett a gyerekek azt is megtanulhatták, hogyan kell sebeket bekötni illetve ellátni. A Summer3p fesztivál utolsó napján több hasznos és ötletes foglalkozással várták a gyerekeket. Krémer Nóra két lubickolás között jött rajzolni, Vanja Šestipov pedig mindegyik foglalkozást kipróbálta már.

Krémer Nóra, Csantavér: „A táskára ragasztanak egy kartonpapírt, aminek a közepén egy szív van, és a radírt bekenjük festékkel, azzal színezünk.”

Vanja Šestipov, Szabadka: „Fodrásznál voltam, készítettem egy kicsi szélpörgettyűt. A színes ceruzáimnak csináltam egy tolltartót, és gyurmáztam is.”

 

Szolidaritás fesztivál címmel szervezte meg az Ana és Vlade Divac Alapítvány az egészséges, az autista és a valamilyen értelmi fogyatékossággal élő gyerekek részére a vasárnap délutáni rendezvényt. Öt szabadkai civil szervezet mutatkozott itt be. Egyikük a szabadkai Szívvel író ceruza egyesület.

Arancsity Dancsa Gyöngyi, Szívvel író ceruza egyesület, Szabadka: „Mi a pályázat keretén belül a Befogadó Központban építettünk egy nyári konyhát rostéllyal. Erre az ötlet onnan jött, hogy a nyári időszakban gyakran a menekültek tüzet gyújtanak, úgy készítik el az élelmet, és ez veszélyes lehet. Azáltal hogy mi felépítettük ezt a konyhát, valójában lokalizáltuk, egy helyre összpontosítottuk a tűzgyújtást, mellesleg olyan anyagokból építettük ami nem gyúlékony.”

 

A 16 éves Summer3p fesztiválon vasárnap családi napot is tartottak.

Igor Halasević, koordinátor, Ana és Vlade Divac Alapítvány, Szabadka: „A Divac Alapítvány pályázatot írt ki az év elején, és öt szabadkai civil szervezet kapott támogatást. Ennek a pályázatnak, ennek a programnak a vége az ilyen családi összejövetel.”

Az öt civil szervezet aktivistáinak már augusztusra is vannak terveik. Szeretnék megtisztítani és rendbe rakni a központban található játszóteret Szabadkán.

Summer3p

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.