Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Gyermekheti táncház a Juhász zenekarral

2019-10-08
14:01
2019-10-08
16:24
Forrás
Pannon RTV
Gyerekzsivajtól volt hangos kedd délelőtt a magyarkanizsai Ifjúsági Otthon. A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény mintegy 150 növendéke vett részt a gyermekheti táncházon a Juhász zenekarral.

Gazdag programmal várta a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény a gyermekhét alkalmából az óvodásokat. A 150 apróság élvezte a táncos, zenés délelőttöt.

Száraz Flóra, Magyarkanizsa:
„- Táncolunk, és nagyon jó, tetszik nekem.
- Mi tetszik benne a legjobban?
- Az, hogy táncolunk.”

Gulyás Adél, Magyarkanizsa:
„- Énekelünk is, meg mutogatunk is, és nekem nagyon tetszik.
- Te jársz néptáncra is. Ott miket szoktatok csinálni?
- Játszani, énekelni, verset mondani, gyakorolni a Kukoricafesztiválra.”

A Juhász zenekar őszi műsorral járja a vajdasági óvodákat, most a magyarkanizsai ovisokat perdítették táncra és énekeltették meg. A szürethez kapcsolódó dalokkal látogattak hozzájuk. Vadász Kornélia óvónő és Szécsi Zsolt néptáncoktató pedig közös táncra hívta a gyerekeket.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Mi nagyon régóta foglalkozunk gyerekműsorokkal. Nagyon élvezzük az ilyen fajta előadásokat, hiszen ilyenkor kerülünk közvetlen kapcsolatba a gyerekekkel. Itt vannak előttünk, érdeklődnek, érdeklik őket a hangszerek, érdeklik őket a szokások, meg szeretnék tanulni ezeket a dalokat, és ilyenkor igazából a pedagógusokkal is kapcsolatba kerülünk, és tudunk nekik segíteni, hogy hogyan lehet a hagyományokat becsempészni a mindennapi óvodai vagy iskolai foglalkozásokba.”

A program a magyar kormány támogatásával valósult meg.

gyermekhét
táncház
Juhász zenekar
Ifjúsági Otthon
Magyarkanizsa
Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény
tánc
ének
ovisok
dal
szüret
Juhász Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.