Ugrás a tartalomra

Gyermekheti táncház a Juhász zenekarral

2019.10.08
14:01
2019.10.08
16:24
Forrás
Pannon RTV
Gyerekzsivajtól volt hangos kedd délelőtt a magyarkanizsai Ifjúsági Otthon. A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény mintegy 150 növendéke vett részt a gyermekheti táncházon a Juhász zenekarral.

Gazdag programmal várta a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény a gyermekhét alkalmából az óvodásokat. A 150 apróság élvezte a táncos, zenés délelőttöt.

Száraz Flóra, Magyarkanizsa:
„- Táncolunk, és nagyon jó, tetszik nekem.
- Mi tetszik benne a legjobban?
- Az, hogy táncolunk.”

Gulyás Adél, Magyarkanizsa:
„- Énekelünk is, meg mutogatunk is, és nekem nagyon tetszik.
- Te jársz néptáncra is. Ott miket szoktatok csinálni?
- Játszani, énekelni, verset mondani, gyakorolni a Kukoricafesztiválra.”

A Juhász zenekar őszi műsorral járja a vajdasági óvodákat, most a magyarkanizsai ovisokat perdítették táncra és énekeltették meg. A szürethez kapcsolódó dalokkal látogattak hozzájuk. Vadász Kornélia óvónő és Szécsi Zsolt néptáncoktató pedig közös táncra hívta a gyerekeket.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Mi nagyon régóta foglalkozunk gyerekműsorokkal. Nagyon élvezzük az ilyen fajta előadásokat, hiszen ilyenkor kerülünk közvetlen kapcsolatba a gyerekekkel. Itt vannak előttünk, érdeklődnek, érdeklik őket a hangszerek, érdeklik őket a szokások, meg szeretnék tanulni ezeket a dalokat, és ilyenkor igazából a pedagógusokkal is kapcsolatba kerülünk, és tudunk nekik segíteni, hogy hogyan lehet a hagyományokat becsempészni a mindennapi óvodai vagy iskolai foglalkozásokba.”

A program a magyar kormány támogatásával valósult meg.

gyermekhét
táncház
Juhász zenekar
Ifjúsági Otthon
Magyarkanizsa
tánc
ének
ovisok
dal
szüret
Juhász Gábor

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.