Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyermeknéptánc-találkozó Oromhegyesen

2019-06-24
10:51
2019-06-24
17:57
Forrás
Pannon RTV
11 néptánccsoport mutatta be tudását az oromhegyesi Faluházban a III. Eszterlánc gyermeknéptánc-találkozón.

A rendezvényre elsősorban a környékbeli településekről érkeztek a kis néptáncosok, hogy bemutatkozhassanak.

Több mint 100 gyerek öltözött népviseletbe és mutatkozott be a néptánc-találkozón. A Faluház színpadán a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki helyet kapott. Oromról két csoport is érkezett, Pakai Roland az idősebbekkel lépett fel. „Mezőföldi tánccal érkeztünk ide. Heten vagyunk a néptánccsoportban. Szeretünk táncolni, mert őrizzük a hagyományt.”

Nem csak néptáncosok mutatkoztak be, színpadra lépett a martonosi Búzavirág leánykórus is. Tratyik Kornélia kórustag: „A kórusunk több mint két éve áll fönt, és ma vajdaszentiványi népdalokat hoztunk. Elmegyek, elmegyek a népdalcsokrunknak a címe, és általában többen vagyunk a kórusban, de ma csak hárman bírtunk sajnos eljönni.”

A szervezők szerint a rendezvény egyik célja mindenképpen a közösségépítés és a jó kapcsolatok fenntartása, melyet célszerű már gyermekkorban tudatosítani a legkisebbekben. Bálint Orsolya, szervező, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Oromhegyes: „Az egész éves munkájukat bemutatják. Ők ezekre a rendezvényekre szeptemberben elkezdenek felkészülni. Szeretnénk nekik teret adni, hogy minél több helyen meg tudják mutatni tudásukat.” Fontos, hogy valamilyen közösségi élet formálódjon ki itt a népzene-, néptánc-mozgalmon belül - tette hozzá a szervező.

Az eseményt az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezte a magyar kormány támogatásával. A talpalávalót Csonka Ferenc és zenekara biztosította.

néptánc
Oromhegyes
Eszterlánc

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.