Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyermeknéptánc-találkozó Oromhegyesen

2019-06-24
10:51
2019-06-24
17:57
Forrás
Pannon RTV
11 néptánccsoport mutatta be tudását az oromhegyesi Faluházban a III. Eszterlánc gyermeknéptánc-találkozón.

A rendezvényre elsősorban a környékbeli településekről érkeztek a kis néptáncosok, hogy bemutatkozhassanak.

Több mint 100 gyerek öltözött népviseletbe és mutatkozott be a néptánc-találkozón. A Faluház színpadán a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki helyet kapott. Oromról két csoport is érkezett, Pakai Roland az idősebbekkel lépett fel. „Mezőföldi tánccal érkeztünk ide. Heten vagyunk a néptánccsoportban. Szeretünk táncolni, mert őrizzük a hagyományt.”

Pannon RTV

Nem csak néptáncosok mutatkoztak be, színpadra lépett a martonosi Búzavirág leánykórus is. Tratyik Kornélia kórustag: „A kórusunk több mint két éve áll fönt, és ma vajdaszentiványi népdalokat hoztunk. Elmegyek, elmegyek a népdalcsokrunknak a címe, és általában többen vagyunk a kórusban, de ma csak hárman bírtunk sajnos eljönni.”

Pannon RTV

A szervezők szerint a rendezvény egyik célja mindenképpen a közösségépítés és a jó kapcsolatok fenntartása, melyet célszerű már gyermekkorban tudatosítani a legkisebbekben. Bálint Orsolya, szervező, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Oromhegyes: „Az egész éves munkájukat bemutatják. Ők ezekre a rendezvényekre szeptemberben elkezdenek felkészülni. Szeretnénk nekik teret adni, hogy minél több helyen meg tudják mutatni tudásukat.” Fontos, hogy valamilyen közösségi élet formálódjon ki itt a népzene-, néptánc-mozgalmon belül - tette hozzá a szervező.

Az eseményt az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezte a magyar kormány támogatásával. A talpalávalót Csonka Ferenc és zenekara biztosította.

néptánc
Oromhegyes
Eszterlánc

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.