Ugrás a tartalomra

Gyermekprogramok a Teátrum Neked! színházfesztiválon

2020.02.13
20:00
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Teltház előtt mutatta be legújabb mesedarabját a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata. A három aranygyűrű című magyar népmesét a IV. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napokon láthatta a közönség.

A rongyos királyfit elküldik a palotából, hogy szerencsét próbáljon. Kalandjai során megtalálja a boldogságot, emberséget és tisztességet tanul, és végre megleli helyét a világban. A szerencsét próbáló királyfit Szilágyi Áron alakította: „Minden népmese arról szól, hogy az adott főhős, könnyebb vagy nehezebb módon megküzd az adott ellenségeivel, legyőzi félelmeit, és azzá lesz, ami szeretne lenni. Felnő, igazából.

A darabban központi szerepet kapnak a könyvek. Az olvasás fontosságát igyekeztek hangsúlyozni. Crnkovity Gabriella, a darab rendezője: „Egyszer csak meg fog történni, hogy már nem olvasunk könyvből, sőt, hogy már nem olvasunk egyáltalán. Nem tudom, hogy manapság hány szülő olvas mesét a gyerekének, vagy akár fejből, de, hogy a mesék is forogjanak a gyerekek agyában, hogy megmaradjanak.”

A gyermekelőadások előtt és után is a magyarországi Fővárosi Nagycirkusz animátorai foglalkoztak a legkisebbekkel. Csürke Tibor, készségfejlesztő, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest: „Mi igazából a készségfejlesztéssel foglalkozunk. Ebbe beletartozik az ügyesség, az ügyességbe beletartozik a tányérpörgetés, a zsonglőrködés, labdával, karikával, buzogánnyal. Az egyensúlynál egyetlen egy dolgot hoztunk, az a drót. Ez segít a test középpontot megtalálni.”

Péntek délelőtt is várja a gyermekeket a fesztivál, amikor a budapesti Turay Ida Színház Szeméthegyen túl című darabját nézhetik meg.

Teátrum Neked
színházfesztivál
Fővárosi Nagycirkusz
Zentai Magyar Kamaraszínház
Crnkovity Gabriella
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.