Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gyermekprogramok a Teátrum Neked! színházfesztiválon

2020-02-13
20:00
2020-02-13
20:14
Forrás
Pannon RTV
Teltház előtt mutatta be legújabb mesedarabját a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata. A három aranygyűrű című magyar népmesét a IV. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napokon láthatta a közönség.

A rongyos királyfit elküldik a palotából, hogy szerencsét próbáljon. Kalandjai során megtalálja a boldogságot, emberséget és tisztességet tanul, és végre megleli helyét a világban. A szerencsét próbáló királyfit Szilágyi Áron alakította: „Minden népmese arról szól, hogy az adott főhős, könnyebb vagy nehezebb módon megküzd az adott ellenségeivel, legyőzi félelmeit, és azzá lesz, ami szeretne lenni. Felnő, igazából.

A darabban központi szerepet kapnak a könyvek. Az olvasás fontosságát igyekeztek hangsúlyozni. Crnkovity Gabriella, a darab rendezője: „Egyszer csak meg fog történni, hogy már nem olvasunk könyvből, sőt, hogy már nem olvasunk egyáltalán. Nem tudom, hogy manapság hány szülő olvas mesét a gyerekének, vagy akár fejből, de, hogy a mesék is forogjanak a gyerekek agyában, hogy megmaradjanak.”

A gyermekelőadások előtt és után is a magyarországi Fővárosi Nagycirkusz animátorai foglalkoztak a legkisebbekkel. Csürke Tibor, készségfejlesztő, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest: „Mi igazából a készségfejlesztéssel foglalkozunk. Ebbe beletartozik az ügyesség, az ügyességbe beletartozik a tányérpörgetés, a zsonglőrködés, labdával, karikával, buzogánnyal. Az egyensúlynál egyetlen egy dolgot hoztunk, az a drót. Ez segít a test középpontot megtalálni.”

Péntek délelőtt is várja a gyermekeket a fesztivál, amikor a budapesti Turay Ida Színház Szeméthegyen túl című darabját nézhetik meg.

Teátrum Neked
színházfesztivál
Zenta
Fővárosi Nagycirkusz
A három aranygyűrű
Zentai Magyar Kamaraszínház
Crnkovity Gabriella

Most

20:40, Frissítve: 20:51

Fásítsunk, zöldítsünk otthon is!

A szokatlanul enyhe februári időjárás miatt már most javában zajlik a munka az észak-bácskai határban és a homokvidéki gyümölcsösökben és szőlőskertekben is.
19:37

Elődöntős Đoković a dubaji tenisztornán

A világelső Novak Đoković két sima játszmában, 6:2, 6:2-re megverte az orosz Karen Hacsanovot a dubaji keménypályás ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében, és ezzel bejutott az elődöntőbe.

Népszerű