Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Gyurkovics Hunor retrospektív kiállítása Szabadkán

2022.01.31
21:14
2022.01.31
21:20
Forrás
Pannon RTV
A nyolcvanadik születésnapját ünneplő művész életművének legmarkánsabb pontjait mutatja be a tárlat.

Megnyílt Gyurkovics Hunor festőművész retrospektív kiállítása a szabadkai Kortárs Galériában. A tárlaton festmények, akvarellek, pasztellek, grafikák, rajzok és iparművészeti alkotások is láthatóak. A művész rendkívül gazdag életművét bemutató Tökéletes egyszerűség című kiállítást február 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Nagy érdeklődés kíséretében nyílt meg Gyurkovics Hunor festőművész lenyűgöző retrospektív tárlata. A kiállításnak a szabadkai Kortárs Galéria adott otthont, a megnyitón Kucor Tamara köszöntötte a művészt és az érdeklődőket. Az intézmény kurátora elmondta, hogy nagy kihívás volt 50 év munkájának a termését átválogatni. „Gyurkovics Hunor egész életében a tökéletes egyszerűségre törekedett, ő reklámgrafikát tanult az egyetemen, ahol nagyon fontos a precizitás, és az átgondoltság és ez később a festészetében is megjelenik ez az egyszerűség az akvarelljein, a pasztelljain és az olajképein is.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A nyolcvanadik születésnapját ünneplő művész életművének legmarkánsabb pontjait bemutató tárlat visszapillantás egy hosszú és tartalmas életútra. A festmények, akvarellek, pasztellek, grafikák, és rajzok egy átfogó képet nyújtanak Vajdaságtól kezdve, Erdélyen és Kárpátalján át Európa messzebb tájairól is. Gyurkovics Hunor grafikus- és festőművész elmondta, hogy melyek a személyes kedvencei a kiállított alkotások közül. „Főleg akvarellok, de vannak pasztelok is, olajképeim, de a rajzaimat persze nagyon szeretem, pláne a kroki technikát, mindig is műveltem. A művészeti akadémiát Belgrádban végeztem, abból a korszakomból a 70-es évekből vannak itt olyan rajzaim, krokijaim, amelyeket nagyon kedvelek.”

A kiállítás a címéhez hűen letisztult, benne van minden, ami a művészt érdekli, a család, a hit, a vallás, a történelem, a népi hagyomány, Gyurkovics Hunor művészetére jellemző szilárdságot, tisztaságot és mérsékletességet hangsúlyozva - mondta a Kortárs Galéria kurátora. A tárlat keddtől szombatig, 10-18 óráig látogatható.

Gyurkovics Hunor
tárlat
kiállítás

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.