Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Hagyomány: nem retró, hanem jobb!

2018-10-24
22:01
2018-10-25
15:25
Forrás
Pannon RTV
Hagyomány: nem retró, hanem jobb! címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a zentai Alkotóházban a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Összefogás.

A kerekasztal-beszélgetésen egyebek mellett a néptánc, a nyelv, a népviselet és a népszokások kapcsán is új ismeretekre tehettek szert az Alkotóházba látogatók. 

Barsi Márta, Zenta: „Nem is gondoltam volna, amikor a műsorról hallottam, hogy ilyen széleskörű, sokoldalú lesz, és hogy ennyire autentikus adatokat fogunk hallani úgy a táncról, úgy az öltözékről úgy a tárgyi gyűjteményekről.”

Koncz Lázár, Oromhegyes: „Az az igazság, hogy ami a művelődés körül forog, az mindig érdekel. Próbálom begyűjteni az információkat, úgy érzem, hogy egy kicsit a tudásomat is szélesítem.

A kerekasztal-beszélgetést Brezovszki Roland, a Talentum Egyesület művészeti vezetője moderálta. Rövid előadásában kitért a néptánc oktatásának jelentőségére is: „Nap mint nap tapasztalom, és több éve foglalkozom néptánc-oktatással. Úgy érzem, hogy a szülők is megelégedéssel fogadják azt, a gyermekekkel kapcsolatban, akiket elhoznak hozzánk, hogy minőségi oktatás folyik, és olyan érdekességeket, értékeket tudunk átadni, amelyekkel sokszor ők sem találkoztak.”

Brezovszki Roland hozzátette, Vajdaság területén jelenleg mintegy 3100-an foglalkoznak néptánccal.

Magyar Összefogás
Nemzeti tanácsi választások 2018
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.