Ugrás a tartalomra

Hagyományainkkal ismerkednek a kispiaci gyerekek

2018.08.21
14:07
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Nyolcadik alkalommal rendeztek Fénykút hagyományápoló élménytábort a kispiaci gyerekek számára. 30 helyi óvodással és alsós iskolással egy héten keresztül foglalkoznak a pedagógusok.

A tábornak a Kárász Karolina Általános Iskola kihelyezett kispiaci épülete ad otthont immár nyolcadik éve. Ottjártunkkor a gyerekek a quilling technikával ismerkedtek. Mondom Klementina: „Ma a témánk egy olyan, hogy erdő. Készítünk egy képeslapot, amin van egy fa, és akkor díszítjük.”

Minden napra más és más témával állnak elő a pedagógusok. Szebenyi Boglárka, pedagógus: „A napot azzal kezdtük, hogy találós kérdések alapján vezettem őket rá a mai témára, utána megtanultunk egy dalt játszani, az erdő mellett című dalt, hangbotokkal, ami szintén érdekes volt nekik, mindenki kipróbálhatta, most pedig quillingezünk fákat, quilling technikával fákat készítünk.”

Reggeltől délutánig foglalkoznak a gyerekekkel. A népi hagyományok, jeles ünnepek ismertetése, a népdalok és játékok is a tábor részét képezik. Sárkány Dóra, elnök, Jókai Mór Művelődési Egyesület: „Szerettük volna elérni azt a célunkat, hogy a hagyományainkat átadjuk a gyerekeknek, mégpedig élményszerűen, de olyan módon, hogy ne is vegyék észre, hogy igazából megtanultak, elsajátítottak valamit. Az elmúlt években is sikerült, az idén is sikerülni fog.”

A tábort a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság támogatta.

Kispiac
Fénykút
élménytábor
hagyományápoló

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.