Ugrás a tartalomra

Hagyományos farsangi bál Hertelendyfalván

2019.02.11
11:14
2019.02.11
18:07
Forrás
Pannon RTV
Farsangi fánk, szebbnél szebb jelmezek, kreativitás - egyebek között ezek jellemezték a hagyományos farsangi bált Hertelendyfalván.

A szervezők több mint 25 éve törekednek arra, hogy színessé tegyék a szürke, év eleji hétköznapokat a gyerekek számára. A vasárnapi rendezvény a szülőknek és csemetéiknek egyaránt kikapcsolódást nyújtott.

A farsangi időszakban mindig benépesül a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület nagyterme. Vasárnap igazi jelmezes mulatságot szerveztek a gyerekeknek. Varga György kisfiát kísérte el a rendezvényre: ”A készülődés már a bál előtt pár nappal elkezdődött. Időben megkezdtük a jelmezkeresést, hogy ha nem sikerül találnunk, akkor otthon el tudjuk készíteni.”

Ömböli Margit büszke unokájára, elsősorban miatta vett részt a rendezvényen, de a többi jelmezesre fiatalra is kíváncsi volt: „Szeretek ide járni, mert az unokám is részt vesz a rendezvényen. Ő már 12 éves, de most is fellépett, jelmezbe öltözött. Szeretem azért, mert minden gyerek a maga módján nagyon aranyos, egyik szebb mint a másik.”

Nagy Anasztázia mazsorettruhába öltözött, még a bot forgatását is bemutatta: „Fontos, hogy jól forgasd, hogy nehogy megüssél valakit, vagy magadat.”

Az egyesület farsangi bálja már hagyománynak számít. A gyerekek évről évre várják az eseményt.

Kerekes Márta, szervező, Tamási Áron SZMME, Hertelendyfalva: „Ez már a 27. alkalom, amit itt szervezünk a Tamásiban. Igaz, egyre kevesebben vannak a gyerekek, de törekeszünk, hogy minden évben megszervezzük ezt a farsangi mulatságot. Szimbolikus ajándékot kapnak a gyerekek. Nincsen díjkiosztás, hanem minden gyerek kap, az idén pl. labdákat kaptak és egy emléklapot, hogy tudják melyik évben voltak itt, és mi történt akkor.”

A zene, tánc és szórakozás mellett az est végén nem maradt el a várva-várt farsangi fánk sem.

farsang
Hertelendyfalva

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:12, Frissítve: 16:54

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.