Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Hagyományos farsangi bál Hertelendyfalván

2019-02-11
11:14
2019-02-11
18:07
Forrás
Pannon RTV
Farsangi fánk, szebbnél szebb jelmezek, kreativitás - egyebek között ezek jellemezték a hagyományos farsangi bált Hertelendyfalván.

A szervezők több mint 25 éve törekednek arra, hogy színessé tegyék a szürke, év eleji hétköznapokat a gyerekek számára. A vasárnapi rendezvény a szülőknek és csemetéiknek egyaránt kikapcsolódást nyújtott.

A farsangi időszakban mindig benépesül a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület nagyterme. Vasárnap igazi jelmezes mulatságot szerveztek a gyerekeknek. Varga György kisfiát kísérte el a rendezvényre: ”A készülődés már a bál előtt pár nappal elkezdődött. Időben megkezdtük a jelmezkeresést, hogy ha nem sikerül találnunk, akkor otthon el tudjuk készíteni.”

Ömböli Margit büszke unokájára, elsősorban miatta vett részt a rendezvényen, de a többi jelmezesre fiatalra is kíváncsi volt: „Szeretek ide járni, mert az unokám is részt vesz a rendezvényen. Ő már 12 éves, de most is fellépett, jelmezbe öltözött. Szeretem azért, mert minden gyerek a maga módján nagyon aranyos, egyik szebb mint a másik.”

Nagy Anasztázia mazsorettruhába öltözött, még a bot forgatását is bemutatta: „Fontos, hogy jól forgasd, hogy nehogy megüssél valakit, vagy magadat.”

Az egyesület farsangi bálja már hagyománynak számít. A gyerekek évről évre várják az eseményt.

Kerekes Márta, szervező, Tamási Áron SZMME, Hertelendyfalva: „Ez már a 27. alkalom, amit itt szervezünk a Tamásiban. Igaz, egyre kevesebben vannak a gyerekek, de törekeszünk, hogy minden évben megszervezzük ezt a farsangi mulatságot. Szimbolikus ajándékot kapnak a gyerekek. Nincsen díjkiosztás, hanem minden gyerek kap, az idén pl. labdákat kaptak és egy emléklapot, hogy tudják melyik évben voltak itt, és mi történt akkor.”

A zene, tánc és szórakozás mellett az est végén nem maradt el a várva-várt farsangi fánk sem.

farsang
Hertelendyfalva

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:48

(M)elegünk lesz!

A következő napokra citromsárga riasztást adott ki Szerbia egész területére a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
17:13, Frissítve: 17:34

Sör + foci - végzetes is lehet...

Horvátországban, egy Knin melletti településen 15 símaszkot viselő férfi rátámadt egy kávézóban a Crvena zvezda-Young Boys labdarúgó BL selejtezőt néző vendégekre.
15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.

Népszerű