Ugrás a tartalomra

Halott fehér emberek?! - Előadás a VM4K-ban

2019.05.24
13:15
2019.05.24
17:30
Forrás
Pannon RTV
Európai identitástudat, szabadság, szolidaritás, az anyanyelvi kultúra megtartó ereje, irodalmiság.

Egyebek mellett ezekről a témákról hallhattak azok, akik csütörtök este ellátogattak a szabadkai VM4K-ba. A Halott fehér emberek?! elnevezésű esten Demeter Szilárd, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszélt az értékfogalmak fontosságáról és a múzeum munkájáról.

Demeter Szilárd, főigazgató, Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest: „Nekem egyfajta küldetésem, múzeum főigazgatóként és gyakorló íróként is, hogy az irodalmat élővé tegyem, hogy minél több embert csábítsak be az olvasáskultúrába. Ezt pedig élményalapon lehet megteremteni. Az a típusú távolságtartás, hogy az író ül az elefántcsonttornyában, kinyilatkoztat, az olvasók pedig rajonganak érte, az nem működik. Az elmúlt 30 évben kiderült, hogy ez egyre kevesebb olvasót eredményez. Én megpróbálom megfordítani a játékot, és olvasóközpontú irodalmi életet szervezni.”

VM4K
Szabadka
Demeter Szilárd

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.