Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Halott fehér emberek?! - Előadás a VM4K-ban

2019-05-24
13:15
2019-05-24
17:30
Forrás
Pannon RTV
Európai identitástudat, szabadság, szolidaritás, az anyanyelvi kultúra megtartó ereje, irodalmiság.

Egyebek mellett ezekről a témákról hallhattak azok, akik csütörtök este ellátogattak a szabadkai VM4K-ba. A Halott fehér emberek?! elnevezésű esten Demeter Szilárd, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszélt az értékfogalmak fontosságáról és a múzeum munkájáról.

Demeter Szilárd, főigazgató, Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest: „Nekem egyfajta küldetésem, múzeum főigazgatóként és gyakorló íróként is, hogy az irodalmat élővé tegyem, hogy minél több embert csábítsak be az olvasáskultúrába. Ezt pedig élményalapon lehet megteremteni. Az a típusú távolságtartás, hogy az író ül az elefántcsonttornyában, kinyilatkoztat, az olvasók pedig rajonganak érte, az nem működik. Az elmúlt 30 évben kiderült, hogy ez egyre kevesebb olvasót eredményez. Én megpróbálom megfordítani a játékot, és olvasóközpontú irodalmi életet szervezni.”

VM4K
Szabadka
Demeter Szilárd

Most

10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.
06:25, Frissítve: 10:34

75 éve dobták le az első atombombát

1945. augusztus 6-án reggel 8 óra után a B–29 típusú, Enola Gay nevet viselő amerikai bombázó ledobta a Little Boynak nevezett stratégiai atombombát Hirosimára.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.