Ugrás a tartalomra

Hamarosan kezdődik a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

2022.10.18
15:30
2022.10.18
16:23
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényen több mint 400 szerbiai és külföldi könyvkiadó mutatkozik be, illetve könyvbemutatókra, szakmai találkozókra is sor kerül.

Október 23. és 30. között szervezik meg a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásárt. A rendezvény idei mottója: „Az írottak visszatérése“, amivel arra is utalnak a szervezők, hogy a könyvvásárt a koronavírus-járvány kezdete óta először tudják megtartani eredeti formájában. A könyvmustra 65. alkalommal lesz megtartva és ezúttal is a Belgrádi Vásár csarnokai adnak neki otthont. Az eseményre az egyéni belépőjegy 300 dinárba kerül. A részleteket a szerb fővárosban ismertették a szervezők.

Dušan Kovačević, a 65. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár igazgatótanácsának elnöke: „El szeretném mondani, hogy nagyon örülök annak, hogy az idei könyvvásár díszvendége Románia. A szomszédságunk, a hagyományaink sok más országgal ellentétben mindig barátiak voltak. Azért is örülök, hogy idén Románia a díszvendége a könyvvásárnak, mert nagyszerű művészei vannak. Egyúttal pedig gratulálni is szeretnék annak kapcsán, hogy a Belgrádi Vásár 85 éve alakult meg. A könyvvásárt 65 éve tartjuk meg, a Belgrádi Vásár, mint intézmény pedig 85 éve létezik”.

Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.