Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Hangverseny a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyházban

2018-10-21
09:48
2018-10-21
15:49
Forrás
Pannon RTV
Hangversenyt adott tegnap este a székesfehérvári Primavera Kórus és a szabadkai Pro Musica Kamarakórus Szabadkán. A zenekedvelők régi olasz, német és magyar mesterek egyházi műveiben gyönyörködhettek.

A székesfehérvári vegyes kórus első ízben vendégszerepelt Szabadkán. A nagy hagyománnyal rendelkező énekkar elsősorban magyar zeneszerzők egyházi műveit adja elő. Az Ave Maria kórusműkincsnek darabjait, valamint Kodály remekeit válogatta a szabadkai kóruskedvelő közönségnek Horányi Ottilia, a vegyes kórus karnagya.

Csutiné Schleer Erzsébet, elnök, Primavera Vegyeskórus Egyesület, Székesfehérvár: „A mi kórusunknak a programjának szerves része, hogy szeretünk határon túli kórusokkal is kapcsolatot teremteni, és voltunk már Felvidéken, voltunk már Nagyváradon és most nagyon boldogok vagyunk hogy eljöhettünk Szabadkára ebbe a nagyon szép városba, a magyar szecessziónak az egyik fellegvárába.”

A székesfehérvári Primavera Kórus januárban kereste fel a szabadkai Pro Musica Kamarakórust a közös koncert ötletével. Ennek a felkérésnek a szabadkaiak örömmel tettek eleget és szervezték meg a hangversenyt. Az eseményen régi mesterek egyházi műveit szólaltatták meg.

Csikós Krisztina, karnagy, Pro Musica Kamarakórus, Szabadka: „Ami talán az idei évnek a legjelentősebb eseménye lesz, december 3-án a Pro Musica Kamarakórus fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezünk egy nagyszabású hangversenyt a Városháza dísztermében.”

A díszhangversenyt két felvonásosra tervezik, sláger művek csendülnek fel és egy ősbemutatót is tartanak. Jövőre a székesfehérváriak látják majd vendégül a szabadkai énekkart.

Pro Musica Kamarakórus
Szabadka

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.