Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Hangverseny a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyházban

2018.10.21
09:48
2018.10.21
15:49
Forrás
Pannon RTV
Hangversenyt adott tegnap este a székesfehérvári Primavera Kórus és a szabadkai Pro Musica Kamarakórus Szabadkán. A zenekedvelők régi olasz, német és magyar mesterek egyházi műveiben gyönyörködhettek.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A székesfehérvári vegyes kórus első ízben vendégszerepelt Szabadkán. A nagy hagyománnyal rendelkező énekkar elsősorban magyar zeneszerzők egyházi műveit adja elő. Az Ave Maria kórusműkincsnek darabjait, valamint Kodály remekeit válogatta a szabadkai kóruskedvelő közönségnek Horányi Ottilia, a vegyes kórus karnagya.

Csutiné Schleer Erzsébet, elnök, Primavera Vegyeskórus Egyesület, Székesfehérvár: „A mi kórusunknak a programjának szerves része, hogy szeretünk határon túli kórusokkal is kapcsolatot teremteni, és voltunk már Felvidéken, voltunk már Nagyváradon és most nagyon boldogok vagyunk hogy eljöhettünk Szabadkára ebbe a nagyon szép városba, a magyar szecessziónak az egyik fellegvárába.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A székesfehérvári Primavera Kórus januárban kereste fel a szabadkai Pro Musica Kamarakórust a közös koncert ötletével. Ennek a felkérésnek a szabadkaiak örömmel tettek eleget és szervezték meg a hangversenyt. Az eseményen régi mesterek egyházi műveit szólaltatták meg.

Csikós Krisztina, karnagy, Pro Musica Kamarakórus, Szabadka: „Ami talán az idei évnek a legjelentősebb eseménye lesz, december 3-án a Pro Musica Kamarakórus fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezünk egy nagyszabású hangversenyt a Városháza dísztermében.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A díszhangversenyt két felvonásosra tervezik, sláger művek csendülnek fel és egy ősbemutatót is tartanak. Jövőre a székesfehérváriak látják majd vendégül a szabadkai énekkart.

Pro Musica Kamarakórus
Szabadka

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.