Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Hangverseny a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyházban

2018-10-21
09:48
2018-10-21
15:49
Forrás
Pannon RTV
Hangversenyt adott tegnap este a székesfehérvári Primavera Kórus és a szabadkai Pro Musica Kamarakórus Szabadkán. A zenekedvelők régi olasz, német és magyar mesterek egyházi műveiben gyönyörködhettek.

A székesfehérvári vegyes kórus első ízben vendégszerepelt Szabadkán. A nagy hagyománnyal rendelkező énekkar elsősorban magyar zeneszerzők egyházi műveit adja elő. Az Ave Maria kórusműkincsnek darabjait, valamint Kodály remekeit válogatta a szabadkai kóruskedvelő közönségnek Horányi Ottilia, a vegyes kórus karnagya.

Csutiné Schleer Erzsébet, elnök, Primavera Vegyeskórus Egyesület, Székesfehérvár: „A mi kórusunknak a programjának szerves része, hogy szeretünk határon túli kórusokkal is kapcsolatot teremteni, és voltunk már Felvidéken, voltunk már Nagyváradon és most nagyon boldogok vagyunk hogy eljöhettünk Szabadkára ebbe a nagyon szép városba, a magyar szecessziónak az egyik fellegvárába.”

A székesfehérvári Primavera Kórus januárban kereste fel a szabadkai Pro Musica Kamarakórust a közös koncert ötletével. Ennek a felkérésnek a szabadkaiak örömmel tettek eleget és szervezték meg a hangversenyt. Az eseményen régi mesterek egyházi műveit szólaltatták meg.

Csikós Krisztina, karnagy, Pro Musica Kamarakórus, Szabadka: „Ami talán az idei évnek a legjelentősebb eseménye lesz, december 3-án a Pro Musica Kamarakórus fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezünk egy nagyszabású hangversenyt a Városháza dísztermében.”

A díszhangversenyt két felvonásosra tervezik, sláger művek csendülnek fel és egy ősbemutatót is tartanak. Jövőre a székesfehérváriak látják majd vendégül a szabadkai énekkart.

Pro Musica Kamarakórus
Szabadka

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.