Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Három csókai vonatkozású könyvet mutattak be

2022.03.30
12:08
2022.03.30
16:50
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar könyv és olvasás napja alkalmából 3 csókai vonatkozásokat tartalmazó kiadványt mutatott be a VMMI a Csóka Művelődési és Oktatási Központban. A könyveket Gallusz László és Kónya Sándor ismertette a jelenlévőkkel.

Az eseményen Gallusz László Hej, élet, juhászélet című könyvét is bemutatták, amely a Tisza-menti juhászok életét mutatja be.

„Én Péterrévén, a falu juhászairól nevezetes részében születtem, és ott nevelkedtem. Kora gyerekkorom óta kapcsolatban vagyok a juhászokkal, így nem volt nehéz, hogy a könyvet elkészítsem.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az előadást a gyerekek fellépése is színesítette. A Bodor Anikó: Vajdasági Magyar Népdalok kötetéből mutattak be dalokat és gyerekjátékokat.

Kónya Sándor néprajzkutató: „Ez egy tudományos munka, több mint 600 gyermekjátékot, éneket ír le. Itt vannak mondókák, párosítók, gyermektáncok, nagyon változatos.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet A Zentai kertek alatt című kiadványát is bemutatták.

Gondi Martina, igazgató, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Nekünk a könyvkiadás a tevékenykedésünk egy kisebb szeletét teszi ki, mégis úgy gondoljuk, hogy nagyon sok olyan kiadványunk van, ami Csókához kötődik. Mi általában szakmai kiadványokat adunk ki a népzene területéről, helytörténet területéről.”

Egy mini könyvvásár is fogadta az érdeklődőket, ahol több kiadványt is megtekinthettek és megvásárolhattak a jelenlévők.

Csóka
könyvbemutató
Kónya Sándor
Gondi Martina
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
VMMI

Most

Népszerű