Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Három koncert is várta a fesztiválozókat pénteken Palicson

2022.07.09
11:13
2022.07.09
17:12
Forrás
Pannon RTV
Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a komolyzenét játszó Szigeti Quartet tette teljessé a Nyárhangoló fesztivál második napját.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A fesztivál minden napjára gazdag irodalmi programot szervezett a VM4K csapata. Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című estjét hosszú évtizedek óta láthatja a közönség Magyarországon és a határokon túl is. Eddig több mint száz verset gyűjtött össze, amiből az estekre összeállít egy csokorra valót.

Eperjes Károly, színész: „Az est huszonnyolc éve van, majdnem huszonkilenc éve, ide ki-be kerülnek versek, ez már nagyon átrágott. Az meg, hogy az ember mennyi időt szán az előtte való felkészülésre, egyik kollégám azt mondta, amikor felkelek és nagy feladatot játszom, akkor már reggel úgy kelek. Ezt mindenki kialakítja magában, hogy hogyan, miként.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Krausz Gábor receptekben gazdag életrajzi könyvét mutatta be a fesztiválon. A Családom és egyéb receptfajták című könyvben a séf elmeséli azokat a történeteket, amelyek a sikerhez vezetettek. A séf arról is mesélt, hogy eredetileg pókerjátékos szeretett volna lenni. „Egész életemben vágytam erre a szabad életre, csak nyilván kiderült, hogy más is kell hozzá, ahhoz is kell egyfajta tehetség és úgy néz ki, hogy nekem az nincs meg ahhoz, hogy profi játékos legyek, úgyhogy maradt a vendéglátás.”

A nagyszínpadon pedig Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet, valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertezett. A táncházban pedig egészen éjfélig lehetett bulizni.

Nyárhangoló Fesztivál
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.