Ugrás a tartalomra

Három napig a báboké a főszerep Szabadkán

2019.12.02
13:10
2019.12.02
15:47
Forrás
Pannon RTV
Varázslatos, de mégis tanulságos történetek várják a gyerekeket a Szabadkai Gyermekszínházban. Idén kilenc társulat szórakoztatja az apróságokat a Szerbiai Hivatásos Bábszínházak 50. Találkozóján.

Izgatottan várták a gyerekek, hogy megkezdődjön az előadás. Az első darab A Farkas nyomában volt, ami egy kutya történetét mutatta be, aki házi kedvencből az erdő urává vált. A darabot először tavaly láthatta a közönség a találkozón, amely azóta is töretlen sikert arat.

Saša Latinović, színész: „Most hívtak meg minket Japánba, a jövő évben. Megyünk a Triennale fesztiválra, a szervezés egy kicsit nehezebb. Ez az ő éves találkozójuk. A Triennale fesztiválra nagyjából 1200 előadást választanak ki. Mi a huszonötödikek lettünk.”

Az újvidéki társulat nemcsak látvány, de hangzásvilágában is egy rendkívüli előadást léptetett a szabadkai színpadra.

Slobodan Ninković, színész: „Nincs valódi zene. Ezek inkább olyan hangok, háttérhangok, amelyek zenének tűnnek, de valójában nem igazi zene. A zenét Lazar Novkov ismert újvidéki zeneszerző készítette, akinek azt hiszem ez volt az első színházi előadása.”

A darab után Miroslava Babić, a Szabadkai Városi Tanács művelődéssel megbízott tagja hivatalosan is megnyitotta a találkozót. Az eseményen légtornász bűvölte el a közönséget.

Árokszállási Márta, igazgató, Szabadkai Gyermekszínház: „Hét hivatalos bábszínház van Szerbiában és minden évben van ez a fesztivál. Minden évben másik város a házigazdája. Az idén Szabadka város, azért mert 85 évesek is lettünk és a két jubileumot összehoztuk.”

A legjobb darab, a legjobb színész díjért a niši, zemuni, kragujevaci, újvidéki és szabadkai színészek szállnak versenybe. A belépés minden esetben díjtalan.

bábszínház
Szabadka
Miroslava Babić
Szabadkai Gyermekszínház

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.