Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Háromnapos bábkurzus Kishegyesen

2019-01-10
16:35
2019-01-10
17:43
Forrás
Pannon RTV
A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete képzésén a Kátai Vendégházban tizennyolc vajdasági óvodapedagógus vesz részt, szakemberek segítségével tökéletesítik tudásukat.

Saját bábjaikkal érkeztek Vajdaság minden tájáról az óvodapedagógusok a bábkurzusra, hogy fejlesszék tudásukat, amit a mindennapi óvodai oktatásban tudnak alkalmazni. Tumbász Kornélia Kishegyesen dolgozik. Az óvónő szerint: „A báb egy olyan varázslatos dolog, hogy egy kisgyermek, talán még a legszorongóbb is kiadja magából azokat a dolgokat általa, ami ott van belül, úgy empátiában, személyiségfejlődésben, egyéniségalakulásban egy varázslatos eszköz és ezt tovább kell ápolnunk mindannyiunknak.”

Cseszkó Beáta Magyarkanizsáról érkezett, azt mondja: „Minden évben készülünk Zentára a bábfesztiválra, a mostani mesénk, amit feldolgozunk a szakemberek segítségével az a Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack című mese, rengeteg instrukciót kapunk, hogy fel tudjunk készülni erre a fesztiválra és ezután kis csapatunk a Bóbita Bábcsoport, elvisszük a község óvodáiba.”

Molnár Krekity Olga előadóművész a hangképzés, kiejtés, kifejezésmód terén, Greguss Zalán a Szabadkai Gyermekszínház színésze a technikai megoldásokban, Szőke Anna óvodapedagógus pedig a nevelői szempontok erősítésében segíti a kurzus résztvevőit. Szőke Anna, a Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének elnöke kiemelte: „Hézagpótló tevékenységről van szó, a főiskolák, egyetemek külön tantárgyként nem foglalkoznak a bábjátszással, ami nagyon szomorú, mert főleg a gyermekeknek nagyon fontos, az óvónőket pedig meg kell tanítanunk, hogy hogyan használják a bábot. Tizennyolcadik alkalom és tizennyolcan vagyunk az idén, ennyien még nem voltunk.”

A csoportmunka alkalmával egy-egy előadást készítenek elő, amelyeket március 21-én, a bábjátszás világnapján a zentai bábfesztiválon is bemutatnak.

Bábkurzus
Kishegyes
Kátai tanya

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.