Ugrás a tartalomra

Háromnapos farsang Martonoson

2020.02.22
10:37
2020.02.22
16:09
Forrás
Pannon RTV
Farsangi műsorokkal várták a helybelieket a martonosi Művelődési Otthonba az elmúlt napokban.

A három napos mulatság nyitónapján főleg a gyerekeké volt a főszerep, de helyet kaptak a színpadon az idősebbek is. Közös műsorral készültek a színjátszó csoportok, de felléptek az óvodások, iskolások és a Testvériség Művelődési Társulat tagjai, a néptáncosok, népdal énekesek és a vegyes kórus is. A műsoron Martonos apraja-nagyja részt vett és a csoportok mókás és vidám előadásokkal készültek, többen jelmezekbe bújtak, hogy így búcsúztassák a telet.

Szél János a martonosi Testvériség Művelődési Társulat elnöke: „Célul tűztük ki, főleg, mint hagyományőrzők, hogy a múlt eseményeit, a hagyományaikat felelevenítjük, de főleg a keresztény ünnepeket, amik szinte feledésbe merültek és igyekszünk a foglalkozásokat is úgy kitűzni. Már hosszabban készülődtünk a farsangra is kézművességgel, ugyanakkor igénybe vettük a nővérnek, az egyháznak a tudását, szolgáltatását.”

Martonos
farsang

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.