Ugrás a tartalomra

Hatalmas sikert aratott a szabadkai zsinagógában megtartott kántorkoncert

2019.10.30
11:52
2019.10.30
18:19
Forrás
Pannon RTV
Mintegy ezren hallgatták a már hagyományos kántorkoncertet kedd este a szabadkai zsinagógában.

Szinte minden hely foglalt volt kedd este a szabadkai zsinagógában a kántorkoncerten. A felejthetetlen élményről Fellegi Balázs, Klein Judit, Kun Ágnes Anna, Nógrádi Gergely és Neumark Zoltán zongoraművész gondoskodott. A nézők többsége nem első alkalommal van jelen az eseményen.

Hegedűs Ferenc: „Tavaly, tavaly előtt talán mondom egy vagy két ízben hallgattuk az előadókat és csodálatos, maximális nívón énekeltek.”

Nógrádi Gergely főkántor már ötödik alkalommal lépett fel Szabadkán. Úgy érzi, hogy szinte haza jön, amikor ide látogat: „A zene ebben a két órában is közel vitte ezt az ezer-ezer egyszáz embert a zsidó valláshoz magához. Ezek a melódiák megnyitnak egy régi világot, megnyitnak egy kicsit misztikus, keleti vallásnak a kapuit megnyitják és be lehet kukucskálni, be lehet tekinteni. Mi ezért jövünk és ezért vagyunk nagyon boldogok, ha itt lehetünk.”

A rendezvény célja a kultúra terjesztése - emelte ki Szabados Róbert. A Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke hangsúlyozta: „A szabadkai közönségnek nagyon érdekes, ez a szezonnak a csúcspontját jelenti. Valamint láttam, hogy vidékről is vannak, tehát más városokból, Magyarországról, ami örömest látom és el is várom, hogy jöjjenek. Azért, mert úgy is gondoltuk, illetve terveztük, hogy a zsinagóga olyan kulturális rendezvénynek a színhelye legyen, ahol a legminőségesebb előadások, koncertek, mint ezek valósulnak meg.”

A koncert megszervezésében Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa is közreműködött.

Zsinagóga
Szabadka
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.