Ugrás a tartalomra

Határon túli magyar műemlékek restaurálásáról nyílt kiállítás Budapesten

2018-06-04
19:09
Forrás
MTI
A Rómer Flóris Terv részeként megújuló határon túli magyar műemlékek restaurálását bemutató kiállítás nyílt ma a Magyarság Házában, Budapesten.

Latorcai Csaba, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára elmondta: az elmúlt három évben számos kiemelkedően értékes, de veszélyeztetett állapotban lévő középkori kisfalusi templomon végeztek örökségvédelmi munkálatokat Erdélyben, Kárpátalján, a Muraközben, a Felvidéken és Vajdaságban. 2018-ban negyven műemléki épület állagmegóvására és restaurálására 160 millió forintot fordítanak a program keretében.

Rómer Flóris Terv
Teleki László Alapítvány
Budapest
Latorcai Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.