Ugrás a tartalomra

Határon túli magyar műemlékek restaurálásáról nyílt kiállítás Budapesten

2018.06.04
19:09
Forrás
MTI
A Rómer Flóris Terv részeként megújuló határon túli magyar műemlékek restaurálását bemutató kiállítás nyílt ma a Magyarság Házában, Budapesten.

Latorcai Csaba, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára elmondta: az elmúlt három évben számos kiemelkedően értékes, de veszélyeztetett állapotban lévő középkori kisfalusi templomon végeztek örökségvédelmi munkálatokat Erdélyben, Kárpátalján, a Muraközben, a Felvidéken és Vajdaságban. 2018-ban negyven műemléki épület állagmegóvására és restaurálására 160 millió forintot fordítanak a program keretében.

Rómer Flóris Terv
Teleki László Alapítvány
Budapest
Latorcai Csaba

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű