Ugrás a tartalomra

Határtalan képzőművészet a szabadkai Kortárs Galériában

2020.01.24
08:02
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Tizenkét felvidéki és ugyanannyi vajdasági kortárs alkotó képeiből nyílt közös vándortárlat a magyar kultúra napja alkalmából, első állomásként a szabadkai Kortárs Galériában.

Miglinczi Éva, a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület kurátora szerint hatalmas különbség van a négy évvel ezelőtt szervezett hasonló közös kiállítás és a mostani között. Ezúttal elmosódnak a különbségek: „Akkor egy hatalmas űr tátongott, a vajdaságiak javára. A vajdaságiak progresszíven látták, hogy a hagyományaikat mennyire újszerű formában tudják megjeleníteni. Ehhez képest a felvidékiek kicsit öreges, kicsit leülepedett módban jelenítették meg a mondanivalójukat. A mostani úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozott, a képanyagból is látszódik. Jómagam is erre törekedtem, benne van a katalógusban is. Két feltételt szabtunk meg, az egyik a kor volt, a másik, hogy akadémiát végzettek legyenek a fiatalok.”

A Határtalan Képzőművészet kiállítás fő szervezői a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület, társszervezői pedig a szabadkai Kortárs Galéria, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

A tárlat február tizennegyedikéig tekinthető meg.

vándortárlat
magyar kultúra napja
Kortárs Galéria
Szabadka
vajdasági
felvidéki

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.