Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Határtalan képzőművészet a szabadkai Kortárs Galériában

2020-01-24
08:02
2020-01-25
15:03
Forrás
Pannon RTV
Tizenkét felvidéki és ugyanannyi vajdasági kortárs alkotó képeiből nyílt közös vándortárlat a magyar kultúra napja alkalmából, első állomásként a szabadkai Kortárs Galériában.

Miglinczi Éva, a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület kurátora szerint hatalmas különbség van a négy évvel ezelőtt szervezett hasonló közös kiállítás és a mostani között. Ezúttal elmosódnak a különbségek: „Akkor egy hatalmas űr tátongott, a vajdaságiak javára. A vajdaságiak progresszíven látták, hogy a hagyományaikat mennyire újszerű formában tudják megjeleníteni. Ehhez képest a felvidékiek kicsit öreges, kicsit leülepedett módban jelenítették meg a mondanivalójukat. A mostani úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozott, a képanyagból is látszódik. Jómagam is erre törekedtem, benne van a katalógusban is. Két feltételt szabtunk meg, az egyik a kor volt, a másik, hogy akadémiát végzettek legyenek a fiatalok.”

A Határtalan Képzőművészet kiállítás fő szervezői a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület, társszervezői pedig a szabadkai Kortárs Galéria, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

A tárlat február tizennegyedikéig tekinthető meg.

vándortárlat
magyar kultúra napja
Kortárs Galéria
Szabadka
vajdasági
felvidéki

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.