Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Határtalan képzőművészet a szabadkai Kortárs Galériában

2020-01-24
08:02
2020-01-25
15:03
Forrás
Pannon RTV
Tizenkét felvidéki és ugyanannyi vajdasági kortárs alkotó képeiből nyílt közös vándortárlat a magyar kultúra napja alkalmából, első állomásként a szabadkai Kortárs Galériában.

Miglinczi Éva, a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület kurátora szerint hatalmas különbség van a négy évvel ezelőtt szervezett hasonló közös kiállítás és a mostani között. Ezúttal elmosódnak a különbségek: „Akkor egy hatalmas űr tátongott, a vajdaságiak javára. A vajdaságiak progresszíven látták, hogy a hagyományaikat mennyire újszerű formában tudják megjeleníteni. Ehhez képest a felvidékiek kicsit öreges, kicsit leülepedett módban jelenítették meg a mondanivalójukat. A mostani úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozott, a képanyagból is látszódik. Jómagam is erre törekedtem, benne van a katalógusban is. Két feltételt szabtunk meg, az egyik a kor volt, a másik, hogy akadémiát végzettek legyenek a fiatalok.”

A Határtalan Képzőművészet kiállítás fő szervezői a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület, társszervezői pedig a szabadkai Kortárs Galéria, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

A tárlat február tizennegyedikéig tekinthető meg.

vándortárlat
magyar kultúra napja
Kortárs Galéria
Szabadka
vajdasági
felvidéki

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.
15:33, Frissítve: 18:48

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Népszerű