Ugrás a tartalomra

A háttérben továbbra is zajlik a munka a VMMI-nél

2020.08.05
16:44
2020.08.05
20:09
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkája is lelassult a koronavírus miatt. Több nyári programot is le kellett mondaniuk, azonban remélik, hogy az őszi rendezvényeiket már megtarthatják.

Az intézetnek a járványügyi helyzet miatt le kellett mondania a már megszokott nyári képzéseit. Emellett a MadT tábor és a művésztelep is elmaradt, valamint különféle fesztiválokra sem tudnak elutazni a határhelyzet miatt. Azonban a háttérben még nagyobb erőbedobással folyik a munka. Ahogyan fogalmaztak, most azokra a területekre is jut elegendő idő, amelyek a hétköznapi pörgés miatt a háttérbe szorulnak.

Gondi Martina, igazgató, VMMI, Zenta: „Folyamatos a könyvkiadó tevékenységünk, szintén folyamatos a digitalizálás. Itt egyáltalán nincs kimaradás, hiszen több 10 évre előre már meg vannak a munkafeladatok, amelyeket el kell végezni.”

Az intézet egyik legnagyobb rendezvénye a Szentmihály-napi Táncház és Sokadalom Zentán. A program előkészületeit már megkezdték, azonban több változtatásra is szükség van a járványhelyzet miatt.

Juhász Gyula, vajdasági képviselő, Hagyományok Háza Hálózat: „Ezt meg szeretnénk tartani, kisebb létszámban, kevesebb résztvevővel, és más helyszínen. Zenta Fő terére szeretnénk áthozni. Három helyszínben gondolkodunk, emellett családi programokban és kézműves foglalkozásokban, valamint népzenei rész, és amennyire lehet táncolni, kicsit megmozgatni az embereket. Természetesen az előírásokat betartva fogjuk ezt megtartani.”

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet egy 120 órás népviseleti képzést szervezett, amely tavaly szeptemberben indult, és a rendkívüli állapot kezdetéig az órák 90 százalékát sikerült megvalósítaniuk. Csak néhány tanóra és a záróvizsga maradt hátra, amelyet végül júliusban sikerült bepótolniuk.

VMMI
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.