Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A háttérben továbbra is zajlik a munka a VMMI-nél

2020.08.05
16:44
2020.08.05
20:09
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkája is lelassult a koronavírus miatt. Több nyári programot is le kellett mondaniuk, azonban remélik, hogy az őszi rendezvényeiket már megtarthatják.

Az intézetnek a járványügyi helyzet miatt le kellett mondania a már megszokott nyári képzéseit. Emellett a MadT tábor és a művésztelep is elmaradt, valamint különféle fesztiválokra sem tudnak elutazni a határhelyzet miatt. Azonban a háttérben még nagyobb erőbedobással folyik a munka. Ahogyan fogalmaztak, most azokra a területekre is jut elegendő idő, amelyek a hétköznapi pörgés miatt a háttérbe szorulnak.

Gondi Martina, igazgató, VMMI, Zenta: „Folyamatos a könyvkiadó tevékenységünk, szintén folyamatos a digitalizálás. Itt egyáltalán nincs kimaradás, hiszen több 10 évre előre már meg vannak a munkafeladatok, amelyeket el kell végezni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az intézet egyik legnagyobb rendezvénye a Szentmihály-napi Táncház és Sokadalom Zentán. A program előkészületeit már megkezdték, azonban több változtatásra is szükség van a járványhelyzet miatt.

Juhász Gyula, vajdasági képviselő, Hagyományok Háza Hálózat: „Ezt meg szeretnénk tartani, kisebb létszámban, kevesebb résztvevővel, és más helyszínen. Zenta Fő terére szeretnénk áthozni. Három helyszínben gondolkodunk, emellett családi programokban és kézműves foglalkozásokban, valamint népzenei rész, és amennyire lehet táncolni, kicsit megmozgatni az embereket. Természetesen az előírásokat betartva fogjuk ezt megtartani.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet egy 120 órás népviseleti képzést szervezett, amely tavaly szeptemberben indult, és a rendkívüli állapot kezdetéig az órák 90 százalékát sikerült megvalósítaniuk. Csak néhány tanóra és a záróvizsga maradt hátra, amelyet végül júliusban sikerült bepótolniuk.

VMMI
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Zenta

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű