Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hatvanan indultak a Dudás Kálmán vers- és prózamondó versenyen

2017-12-03
16:48
2017-12-03
20:20
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos találkozó nemcsak a vers és a próza ünnepe, egyre inkább összművészeti jelentőségű eseményről van szó, hiszen a versmondás mellett a színház, az irodalom és a képzőművészet is helyet kap.

Szombat délelőtt már zsongott a bácsfeketehegyi kultúrotthon, a tíz órai ünnepélyes megnyitót követően megkezdődött a Dudás Kálmán vers- és prózamondó verseny. A kis versmondók izgalommal készültek a megmérettetésre.
Gál Flóra, versmondó, Kishegyes: „Beleélhetem magam és én színésznő szeretnék lenni, és nekem az úgy olyan jó élmény, hogy elmondhatom.”

A versenyen a sikeres szereplés szempontjából fontos a jó versválasztás. A kis versmondóknak általában a vicces, hozzájuk közel álló versekre esett a választásuk.
Zsivanec Beren, versmondó, Újvidék: „A Lackfi János, Fiúk dala, és arról szól, hogy csúfolják a fiúk a lányokat.”

A zsűri elégedett az idei mezőnnyel, örülnek az új arcoknak, szeretnék, ha minél több gyermeknek fontos lenne a vers és a szép beszéd.
Krizsán Szilvia, zsűritag: „Szerintem kb. ugyanazok a gyerekek, vagy hát javarészt ugyanazok a gyerekek vannak itt, akik voltak is, akiknek ez fontos, akik rendszeresen megmérettetik magukat, de hát vannak új arcok is, és ez szuper, én nagyon szeretném, ha minél több új arc lenne.”

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének célja, hogy a Dudás Kálmán verseny elsősorban a versről, de azon túl a magáról művészetről is szóljon.
Hajvert Ákos, elnök, VMVE: „Igyekszünk az itt levőknek, a részvevőknek a fiataloknak többet adni annál, hogy elmondanak egy verset és zsűrizik őket, többet adni annál, hogy kapnak egy ebédet. Igyekszünk egy kicsit kinyitni őket, kinyitni a perspektívát feléjük.”

A kisgyermek kategóriában Bába Lujza, a gyermek kategóriában Szabó Rebeka és Cucik Iván lett első, az ifjúsági kategória győztese Hodik Annabella, a felnőttek között pedig Miklenovics Aranka és Brasnyó Albert. Közönségdíjas Kerékgyártó Viktória, az idei Dudás Kálmán-díj nyertese pedig Cucik Iván. A verseny fő támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Kishegyes község helyi önkormányzata volt.

Dudás Kálmán vers- és prózamondó verseny

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.