Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hatvanan indultak a Dudás Kálmán vers- és prózamondó versenyen

2017-12-03
16:48
2017-12-03
20:20
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos találkozó nemcsak a vers és a próza ünnepe, egyre inkább összművészeti jelentőségű eseményről van szó, hiszen a versmondás mellett a színház, az irodalom és a képzőművészet is helyet kap.

Szombat délelőtt már zsongott a bácsfeketehegyi kultúrotthon, a tíz órai ünnepélyes megnyitót követően megkezdődött a Dudás Kálmán vers- és prózamondó verseny. A kis versmondók izgalommal készültek a megmérettetésre.
Gál Flóra, versmondó, Kishegyes: „Beleélhetem magam és én színésznő szeretnék lenni, és nekem az úgy olyan jó élmény, hogy elmondhatom.”

A versenyen a sikeres szereplés szempontjából fontos a jó versválasztás. A kis versmondóknak általában a vicces, hozzájuk közel álló versekre esett a választásuk.
Zsivanec Beren, versmondó, Újvidék: „A Lackfi János, Fiúk dala, és arról szól, hogy csúfolják a fiúk a lányokat.”

A zsűri elégedett az idei mezőnnyel, örülnek az új arcoknak, szeretnék, ha minél több gyermeknek fontos lenne a vers és a szép beszéd.
Krizsán Szilvia, zsűritag: „Szerintem kb. ugyanazok a gyerekek, vagy hát javarészt ugyanazok a gyerekek vannak itt, akik voltak is, akiknek ez fontos, akik rendszeresen megmérettetik magukat, de hát vannak új arcok is, és ez szuper, én nagyon szeretném, ha minél több új arc lenne.”

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének célja, hogy a Dudás Kálmán verseny elsősorban a versről, de azon túl a magáról művészetről is szóljon.
Hajvert Ákos, elnök, VMVE: „Igyekszünk az itt levőknek, a részvevőknek a fiataloknak többet adni annál, hogy elmondanak egy verset és zsűrizik őket, többet adni annál, hogy kapnak egy ebédet. Igyekszünk egy kicsit kinyitni őket, kinyitni a perspektívát feléjük.”

A kisgyermek kategóriában Bába Lujza, a gyermek kategóriában Szabó Rebeka és Cucik Iván lett első, az ifjúsági kategória győztese Hodik Annabella, a felnőttek között pedig Miklenovics Aranka és Brasnyó Albert. Közönségdíjas Kerékgyártó Viktória, az idei Dudás Kálmán-díj nyertese pedig Cucik Iván. A verseny fő támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Kishegyes község helyi önkormányzata volt.

Dudás Kálmán vers- és prózamondó verseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.