Ugrás a tartalomra

Hazatalálás

2021.10.20
19:28
2021.10.20
20:02
Forrás
Pannon RTV
Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

A kiállítást Valkay Zoltán nyitotta meg, majd az ünnepi hangulatot Csonka Ferenc hegedűjátéka színesítette.

Pósa Károly képzőművész elmondta, bár sokfelé járt már a nagyvilágban, és több helyen is élt, azonban a haza nála Magyarkanizsával egyenlő.

Pósa Károly képzőművész: „Ezek a képek tulajdonképpen az én álmaim, és nem válogattam őket, hanem csak úgy egymás mellé sodródtak, ahogy a Jóisten egymás mellé öleli az egész életet. Szerintem, ami itt van, Magyarkanizsán, az nem is arról szól, hogy a Pósa Karcsi kicsoda, hanem arról szól, hogy az ember, ha elmegy innen, ekkor mivé válik. Próbáltam ezekkel a képekkel egyfajta reflexiót adni arra, hogy itt vagyunk mi, magyarok, Délvidéken megvagyunk. És bárhova sodorjon bennünket a szél, mindig itt fogunk maradni.”

kiállítás
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
Pósa Károly

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.