Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hazatalálás

2021.10.20
19:28
2021.10.20
20:02
Forrás
Pannon RTV
Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.
Pannon RTV

A kiállítást Valkay Zoltán nyitotta meg, majd az ünnepi hangulatot Csonka Ferenc hegedűjátéka színesítette.

Pósa Károly képzőművész elmondta, bár sokfelé járt már a nagyvilágban, és több helyen is élt, azonban a haza nála Magyarkanizsával egyenlő.

Pannon RTV

Pósa Károly képzőművész: „Ezek a képek tulajdonképpen az én álmaim, és nem válogattam őket, hanem csak úgy egymás mellé sodródtak, ahogy a Jóisten egymás mellé öleli az egész életet. Szerintem, ami itt van, Magyarkanizsán, az nem is arról szól, hogy a Pósa Karcsi kicsoda, hanem arról szól, hogy az ember, ha elmegy innen, ekkor mivé válik. Próbáltam ezekkel a képekkel egyfajta reflexiót adni arra, hogy itt vagyunk mi, magyarok, Délvidéken megvagyunk. És bárhova sodorjon bennünket a szél, mindig itt fogunk maradni.”

kiállítás
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
Pósa Károly

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.

Népszerű