Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

"Hegyet, hegyet hágék..."

2019-12-13
08:22
2019-12-13
16:59
Forrás
Pannon RTV
Harangozó Imre, magyarországi néprajzkutató tartott előadást a szabadkai VM4K-ban.

"Hegyet, hegyet hágék..." című estjében az archaikus szövegek világát tárta fel, párhuzamba állítva azt a Himnusszal. A hallgatóság ízelítőt kaphatott Harangozó Imre néprajzi kutatásaiból és történeteiből. A néprajzkutató kiemelte, nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a határon túli területeket is bejárja, hiszen ezek a témák közös ügyként vannak jelen mind Magyarországon, mind pedig határon-túli, magyarlakta területeken.
„Morzsáról-morzsára, tégláról-téglára kell ezt a szellemi örökségünket összeszedni, mert ha ez elveszik, akkor vele együtt mi is elveszünk. Ezt nem kívül kell hordozni, ez nem kokárda, vagy jelvény, hanem a létezésünk elemi hozzátartozója. Ezért nagyon nagy jelentősége van ilyen pici helyiségeknek, ahol 20, 30, 40 ember összeül és közös ügyeinkről gondolkodik.”

Harangozó Imre
VM4K
előadás
néprajzkutató

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű