Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

"Hegyet, hegyet hágék..."

2019-12-13
08:22
2019-12-13
16:59
Forrás
Pannon RTV
Harangozó Imre, magyarországi néprajzkutató tartott előadást a szabadkai VM4K-ban.

"Hegyet, hegyet hágék..." című estjében az archaikus szövegek világát tárta fel, párhuzamba állítva azt a Himnusszal. A hallgatóság ízelítőt kaphatott Harangozó Imre néprajzi kutatásaiból és történeteiből. A néprajzkutató kiemelte, nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a határon túli területeket is bejárja, hiszen ezek a témák közös ügyként vannak jelen mind Magyarországon, mind pedig határon-túli, magyarlakta területeken.
„Morzsáról-morzsára, tégláról-téglára kell ezt a szellemi örökségünket összeszedni, mert ha ez elveszik, akkor vele együtt mi is elveszünk. Ezt nem kívül kell hordozni, ez nem kokárda, vagy jelvény, hanem a létezésünk elemi hozzátartozója. Ezért nagyon nagy jelentősége van ilyen pici helyiségeknek, ahol 20, 30, 40 ember összeül és közös ügyeinkről gondolkodik.”

Harangozó Imre
VM4K
előadás
néprajzkutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:13, Frissítve: 16:08

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.