Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

"Hegyet, hegyet hágék..."

2019.12.13
08:22
2019.12.13
16:59
Forrás
Pannon RTV
Harangozó Imre, magyarországi néprajzkutató tartott előadást a szabadkai VM4K-ban.

"Hegyet, hegyet hágék..." című estjében az archaikus szövegek világát tárta fel, párhuzamba állítva azt a Himnusszal. A hallgatóság ízelítőt kaphatott Harangozó Imre néprajzi kutatásaiból és történeteiből. A néprajzkutató kiemelte, nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a határon túli területeket is bejárja, hiszen ezek a témák közös ügyként vannak jelen mind Magyarországon, mind pedig határon-túli, magyarlakta területeken.
„Morzsáról-morzsára, tégláról-téglára kell ezt a szellemi örökségünket összeszedni, mert ha ez elveszik, akkor vele együtt mi is elveszünk. Ezt nem kívül kell hordozni, ez nem kokárda, vagy jelvény, hanem a létezésünk elemi hozzátartozója. Ezért nagyon nagy jelentősége van ilyen pici helyiségeknek, ahol 20, 30, 40 ember összeül és közös ügyeinkről gondolkodik.”

Harangozó Imre
VM4K
előadás
néprajzkutató

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.