Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Heinczinger Mika zenés irodalmi estje Magyarkanizsán

2019.09.15
10:46
2019.09.15
18:16
Forrás
Pannon RTV
Heinczinger Mika tartott zenés irodalmi estet a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

A Misztrál együttes alapító tagja Ady Endre, Babits Mihály, Áprily Lajos, Kányádi Sándor és József Attila megzenésített költeményeivel és népdal-átiratokkal bűvölte el a közönséget. Önálló estjére népi fúvós és pengetős hangszerekkel érkezett. Olyanokkal, mint a tilinkó és a magyar duda, de moldvai furulyával, dorombbal és gitáron játszott dallamokkal is készült. 

Heinczinger Mika, alapító tag, Misztrál együttes: „Ezzel nagyon szép lassú, gyors dolgokat lehet játszani, improvizációkat, vagy a moldvai zenében ezt használják is, még most is. Nagyon érdekes és nagyon jó, a gyerekeket meg lehet fogni és, ha már az első hangszer élményük jó, akkor talán még tovább is tudnak menni és én ezt a gyerekeknek szoktam főként mutatni, de a felnőttek is szeretik.”

Magyarkanizsa
irodalmi est
József Attila Könyvtár
Heinczinger Mika

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.